Judita Simonavičiūtė - etikos sargų labirinte

Judita Simonavičiūtė - etikos sargų labirinte

Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, regis, pasiklydo tarp keturių pušų: trečiadienį niekaip nenuspręsta, ar apskritai svarstyti uostamiesčio vicemerės Juditos Simonavičiūtės galimą viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktą.

Istorija tokia: uostamiesčio politikai yra iškėlę idėją prie miesto prijungti Aukštkiemių kaimą, kurio dalis yra ir nauja Žaliojo slėnio gyvenvietė.

Pastarosios bendruomenės pirmininku prisistatantis Vaidas Lekstutis pasipiktino, kad J. Simonavičiūtė neva propaguoja šią idėją dėl savanaudiškų paskatų.

Mat Aukštkiemių kaime namą turi vicemerės mama Nijolė Simonavičienė, o tame name ne periodiškai gyvena jos dukra su vyru.

V. Lekstutis yra nufotografavęs, kaip prie pastato kabo iškelta Lietuvos vėliava. Įtardamas, kad gali būti piktnaudžiaujam tarnybine padėtimi, jis ir apskundė vicemerę Etikos komisijai.

Šis žmogus buvo susitikęs su Klaipėdos vadovais ir yra teigęs, jog prestižiniu vadinamame kvartale gyvenantys žmonės nenori būti prijungti prie miesto.

Jie esą pageidauja likti Klaipėdos rajono gyventojais. Anksčiau V. Lekstutis Klaipėdos merui Rimantui Taraškevičiui buvo įteikęs 200 tai patvirtinančių Žaliojo slėnio gyventojų parašų. Kvartalo vystytojai teigė, kad tie parašai yra išgauti apgaule.

"Kadangi tais parašais yra labai manipuliuojama, bandysime aiškintis tikrąją situaciją. Tiksliau - stengsimės sužinoti, kiek tų pasirašiusiųjų savo gyvenamąją vietą yra deklaravę būtent Žaliajame slėnyje. Tuomet ir turėtų paaiškėti reali žmonių nuomonė", - aiškino Klaipėdos mero pavaduotoja J. Simonavičiūtė.

Būtent dėl šių sakinių ir buvo ginčytasi Etikos komisijoje, kurios didžioji dauguma narių teigė, kad J. Simonavičiūtė nepažeidė jokios etikos, išreiškė tik savo nuomonę, kad reikėtų svarstyti Žaliojo slėnio prijungimo prie Klaipėdos galimybę.

Klausimas, regis, paprastas, bet etikos sargų komanda trečiadienį įsivėlė į beviltišką daugiau nei pusvalandį trukusį žodžių karą.

Minėtos komisijos pirmininkė Alina Velykienė primygtinai reikalavo klausimą svarstyti, o kolegos tai padaryti atsisakė. Galiausiai nutarta kreiptis į savivaldybės administracijos Teisės ir personalo skyrių, kurio vadovybė išaiškintų, ar komisija privalo nagrinėti net ir tuos skundus, kurie atrodo nepagrįsti.

Egidijus Sabataitis teigė, kad jei bus nagrinėjami esą iš piršto laužti kaltinimai, komisijai reikėtų pakeisti pavadinimą ir tapti "pletkų ir gandų" komisija.

Tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis paaiškino, kad iš pradžių uždarame komisijos posėdyje turėtų būti nuspręsta, ar klausimą įtraukti į darbotvarkę, o tik po to viešai arba ne jį nagrinėti.

Beje, pati J. Simonavičiūtė, kuri nėra Etikos komisijos narė, posėdyje paprašė nagrinėti jos elgesį, nes taip būtų padėtas taškas ir nebebūtų eskaluojama garbaus amžiaus jos mamos pavardė.

"Nebenoriu, kad mane ir ją persekiotų, nes atvažiuoja su fotoaparatu, fotografuoja", - tikino ji. Posėdyje dalyvavo ir skundo autorius V. Lekstutis, kuriam žodis nebuvo suteiktas, nes klausimas nebuvo svarstytas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder