Jakų sankryža: oficiali pabaiga

Jakų sankryža: oficiali pabaiga

Statybininkams perdavus Jakų sankryžoje įrengtus statinius ir konstrukcijas užsakovams faktiškai pasibaigė šios judriausios Lietuvoje žiedinės sankryžos rekonstrukcija.

Vakar oficialiai baigta ketverius metus trukusi Jakų sankryžos rekonstrukcija. Statybos darbų rangovės AB "Kauno tiltai" atstovai perdavė šį objektą darbų užsakovui Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD).

Pasak LAKD Projektų įgyvendinimo skyriaus vedėjo Sauliaus Rulio, darbai buvo atlikti kokybiškai ir laiku.

"Rangovai nė karto neprašė pratęsti termino. Techninė statybų priežiūra buvo vykdoma nuolat, statybininkams jokių priekaištų neturime. Dabar tik perimsime objektą, o vėliau kreipsimės į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, kad statinys būtų pripažintas tinkamu naudoti", - "Vakarų ekspresui" sakė S. Rulys.

Jo teigimu, pagal darbų apimtis Jakų sankryžos rekonstrukcija užėmė trečią vietą po vakarinio ir pietinio Vilniaus aplinkkelių statybos. Bendra sankryžos rekonstrukcijos darbų vertė - per 140 mln. Lt.

Pro Jakus kiekvieną parą pravažiuoja apie 25 tūkst. automobilių. Ypač intensyvus jų eismas vyksta vasarą, kai Lietuvos gyventojai iš kitų šalies regionų nenutrūkstamu srautu važiuoja ilsėtis į pajūrį - Palangą ir Neringą. Teigiama, kad po rekonstrukcijos šioje vietoje nebesusidarys milžiniškos automobilių spūstys.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder