Išspyrė Ligonių kasos direktorių

Išspyrė Ligonių kasos direktorių

Vakar už šiurkštų tarnybinį pažeidimą iš pareigų buvo atleistas Klaipėdos teritorinės ligonių kasos (TLK) direktorius Alfridas Bumblys. Tokį sprendimą priėmė Valstybinės ligonių kasos vadovybė, kurios nurodymų buvęs pavaldinys nevykdė net po serijos tarnybinių nuobaudų.

Buvęs Klaipėdos TLK direktorius A. Bumblys tarnybines nuobaudas ėmė rinkti įsivėlęs net į penkerius metus užtrukusius karus su Klaipėdos universitetine ligonine (KUL) dėl psichiatrijos paslaugų apmokėjimo.

Po ilgo teisminio bylinėjimosi rugpjūčio pabaigoje Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė nutartį atmesti Klaipėdos TLK apeliacinius skundus KUL atžvilgiu ir įpareigojo ligonių kasą sutartis su ligonine, sudarytas dar nuo 2009 metų, papildyti antrinio lygio stacionarinėmis psichiatrijos ir psichiatrijos suaugusiųjų dienos stacionaro paslaugomis. Teismo A. Bumblys buvo įpareigotas papildyti paslaugų teikimo sutartis iki rugsėjo 26-osios, tačiau to nepadarė.

Tuomet KUL kreipėsi į Valstybinę ligonių kasą (VLK), kurios vadovybė įpareigojo Klaipėdos TLK direktorių A. Bumblį vykdyti minėtąjį teismo sprendimą, tačiau ir savo vadovybės buvęs ligonių kasos direktorius nepaklausė.

Pažeidimai - šiurkštūs

"VLK buvo sudaryta komisija, kuri konstatavo, kad nevykdydamas Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutarties Klaipėdos TLK direktorius padarė šiukštų tarnybinį nusižengimą. Kadangi jis jau ir anksčiau buvo gavęs tarnybinių nuobaudų, komisija pritarė siūlymui skirti griežčiausią nuobaudą - atleidimą iš pareigų.

NEPATENKINTI. Valstybinės ligonių kasos vadovybei dėl jos Klaipėdos padalinio vadovo veiklos skundėsi net šešios uostamiesčio medicinos įstaigos.
Eimantro CHACHLOVO nuotr.

Taip pat komisija konstatavo, kad A. Bumblys savo elgesiu diskreditavo valstybės tarnybą, šiurkščiai pažeidė valstybės tarnybos bei kitų valstybės tarnautojo veiklą reglamentuojančių teisės aktų nuostatas, nusižengė valstybės tarnautojo pareigoms bei veiklos etikos principams. Dėl to nukentėjo Klaipėdos TLK institucija, jos santykiai su gydymo įstaigų, pacientų atstovais, politikais tapo labai įtempti ir būdavo sudėtinga spręsti kylančius klausimus", - informavo VLK Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Lina Bušinskaitė.

Ji informavo, kad nuo vakar eiti Klaipėdos TLK direktoriaus pareigas laikinai paskirta Jovita Jočienė, dirbusi įstaigos Sutarčių skyriaus vedėja.

Neoficialiomis žiniomis, A. Bumblys vieną iš VLK tarnybinių nuobaudų - liepą skirtą griežtą papeikimą - yra apskundęs teismui.

Skundėsi ir kiti

Pasak L. Bušinskaitės, VLK liepą gavo šešių uostamiesčio gydymo įstaigų bendrą skundą. Jį pasirašė KUL, Respublikinės Klaipėdos ligoninės, Palangos reabilitacinės ligoninės, Klaipėdos sveikatos priežiūros centro bei Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausieji gydytojai.

KUL vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Virgilijus Vanagas teigė, jog ligoninė nenori komentuoti susidariusios situacijos.

"Nenorime aiškintis per spaudą santykių su A. Bumbliu, nes bylinėjimasis dar nesibaigė", - sakė V. Vanagas.

"Mes, gydymo įstaigos, su Teritorine ligonių kasa, turime būti partneriai, bet to, deja, nebuvo. Su mumis A. Bumblys nesitarė. Pavyzdžiui, jau penkeri metai prašėme, kad leistų mums įsidarbinti centre endokrinologą, nes yra didžiulis poreikis, daug žmonių sergančių cukriniu diabetu, reikia laukti pas specialistą kitose gydymo įstaigose po kelias savaites. Bet visi mūsų prašymai - kaip žirniai į sieną", - sakė Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Viktoras Grigalauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder