Iš LIONS klubų - praktiškos dovanos miestui

Iš LIONS klubų - praktiškos dovanos miestui

Nuo ateinančių mokslo metų fizinę negalią turintys moksleiviai, iki šiol mokęsi namuose, galės lankyti "Baltijos" gimnaziją, pritaikytą sėdintiems vežimėliuose. Ši ir kitos pažangios naujovės uostamiesčio ugdymo bei sveikatos įstaigose įvyko LIONS klubų iniciatyvumo dėka.

Vakar Vokietijos Nienburgo (Žemutinė Saksonija) miesto LIONS klubo atstovas Reinhardas Cordsas ir Klaipėdos apskrities moterų LIONS klubo "Smiltė" narės jau nuveiktus darbus aptarė su miesto meru Vytautu Grubliausku, kuris už geranorišką ir neatlygintiną jų pagalbą padėkojo visos Klaipėdos vardu. R. Cordsas savo ruožtu džiaugėsi susiformavusiu bendradarbiavimo tinklu, kuris bus pravartus ir ateityje.

Partnerystė, užsimezgusi tarp Nienburgo ir Klaipėdos "liūtų", jau davė apčiuopiamų rezultatų. Vien per pernai uostamiestį pasiekė 200 tūkst. litų vertės labdaros siuntos su baldais ir kitokiu inventoriumi, skirtu Klaipėdos mokykloms bei ligoninėms. Šioms ypač pravertė dalis įrangos iš vienos uždarytos Nienburgo ligoninės.

Pasak R. Cordso, kadangi senesnių ligoninių Vokietijoje ketinama uždaryti ir daugiau, planuojama, jog klaipėdiečiai medikai galės nuvykti apžiūrėti dar neišmontuotos įrangos ir pasirinkti reikalingiausią. Žinia, pažangi medicinos aparatūra ir modernios operacinės lietuvių specialistams ir pacientams nebekelia nuostabos, tačiau tinkamų baldų daug kur stinga. Labiausiai reikia lovų, stalų, spintų ir spintelių.

Antras šiemet įgyvendintas klubų projektas, prie kurio prisidėjo ir kiti Šiaurės jūros LIONS klubai bei Klaipėdos miesto savivaldybė, yra "Baltijos" gimnazijos pritaikymas fizinę negalią turinčių moksleivių reikmėms.

Čia įrengti pandusai, liftas, atitinkami sanitariniai mazgai ir kt. Bendra projekto vertė - 160 tūkst. eurų. Spalį šią iniciatyvą gimnazijoje ketinama įamžinti atminimo lenta. Iki tol mokykloje bus atlikta ir daugiau remonto darbų - bus tvarkomi koridoriai, lubos, tambūrai, tad rugsėjo 1-ąją ji pasitiks gerokai atnaujinta.

Prašymų geranoriškiems partneriams turi ir Klaipėdos miesto socialinės paramos centras - viliamasi, kad vokiečiai galėtų padėti įsigyti daugiau universalių vežimėlių bei vaikštynių, kurių eilėje laukia apie 100 žmonių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder