Į Šventąją suvažiuos trys tūkstančiai baikerių

Į Šventąją suvažiuos trys tūkstančiai baikerių

Šį ketvirtadienį Šventojoje prasidės ketvirtasis tarptautinis baikerių festivalis "Beach Bike Fest 2019". Keturias dienas ir naktis smalsuolių laukia baikerių varžybos ir įvairios pramogos, mugė, įspūdingas motociklų paradas, koncertai, kuriuose pasirodys muzikos grupės iš Lietuvos, Latvijos, Prancūzijos ir Amerikos.

Jau tapo tradicija, kad galinga baikerių fiesta Šventojoje paskelbia vasaros pradžią. Šiais metais festivalis "Beach Bike Fest 2019" bus didžiausias per ketverius metus.

Tikimasi, kad birželio 13-16 dienomis plieniniais žirgais į pajūrį suvažiuos svečiai iš Lietuvos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Švedijos. Planuojama, kad vien festivalio dalyvių, tikrų baikerių, atvyks apie 3 tūkst., tačiau kartu atvažiuos ir jų šeimos nariai bei bičiuliai, tad renginyje bus apie 6 tūkst. dalyvių ir svečių.

Festivalio koordinatorė Aida Pociuvienė pažymi, kad "Beach Bike Fest 2019" tikslas - iš arti parodyti baikerių gyvenimo būdą ir paneigti neigiamus stereotipus apie motociklininkus, skleisti laisvės kelyje ir gyvenime idėją.

"Šis renginys smagus ne tik jo dalyviams, bet ir žiūrovams, kadangi baikeriai yra labai geranoriški, noriai bendrauja su žiūrovais, atsako į klausimus. Festivalyje bus daug įvairių pramogų, varžybų, skirtų įvairaus amžiaus ir interesų publikai. Visi festivalio renginiai yra nemokami", - akcentavo pašnekovė.

Festivalio dalyviai varžysis kirvio mėtymo konkurse, baidarių traukimo varžybose, burgerių valgymo čempionate ir kt. Vyks ir įvairūs rinkimai: geriausio, seniausio, labiausiai perdirbto, gražiausiai išdažyto motociklo, ilgiausios barzdos, labiausiai tatuiruoto baikerio, Mis ir kiti.

Baikerių festivalio žiūrovai visas keturias dienas galės pasigrožėti galingų motociklų ekspozicija. Prieplaukos gatvėje ir Jūros gatvės pėstiesiems skirtoje dalyje nusidrieks mugė, kurios pagrindinis akcentas - baikeriams skirtos prekės iš metalo ir odos, tačiau bus ir tokių tradicinių dalykų, kaip rūkytos dešros, gardumynai, įvairūs dirbiniai, žaislai.

Svarbiausias festivalio "Beach Bike Fest 2019" akcentas - motociklininkų paradas, kuris šeštadienį 15 val. nusidrieks nuo Šventosios iki Palangos.

"Šis įspūdingas paradas - festivalio dalyvių pasididžiavimas, tad jį būtina pamatyti", - ragino A. Pociuvienė.

Pasak pašnekovės, festivalio "Beach Bike Fest 2019" motociklai, žmonės ir renginiai pasklis po visą Šventąją, tačiau dauguma atrakcijų vyks Šventosios uosto teritorijoje. Čia bus įrengta ir scena, kurioje viso festivalio metu vienas kitą keis atlikėjai. Šiais metais festivalio scenoje pasirodys net 24 muzikos grupės, didžėjai, šokėjos.

A. Pociuvienė pasidžiaugė, kad ketvirtus metus Palangos miesto savivaldybės ir Palangos miesto "Saulės" klubo organizuojamas festivalis "Beach Bike Fest 2019" jau tapo reprezentaciniu, plačiai žinomu Šventosios renginiu, ne tik priviliojančiu vis daugiau dalyvių, bet ir suteikiančiu stiprų impulsą kurorto turizmui.

"Šventosios viešbučiuose ir svečių namuose festivalio dienomis daug vietų užsakyta. Tad norintys atvykti į šventę keletui dienų, raginami pasirūpinti nakvyne iš anksto. Festivalio dalyviai gali atvykti su palapinėms, kurioms statyti įrengta teritorija su visomis komunikacijomis. Šventei pasiruošę ir restoranai, kavinės, kiti turizmo paslaugų teikėjai", - sakė festivalio koordinatorė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder