Į pajūrio Gariūnus – kilometrinės eilės

Į pajūrio Gariūnus – kilometrinės eilės

Kilometrinė mašinų eilė – su tokiu vaizdu teko susidurti šeštadienio rytą skubant į Dituvos blusturgį. Neoficialiai tituluotas vienu didžiausių sendaikčių turgų Baltijos šalyse, geru oru šis blusturgis trečiadieniais bei savaitgalį sulaukia šimtų smalsių lankytojų, kurie į Dituvą važiuoja ir iš kaimyninių valstybių.

Kasmet besiplečiančio ir vis daugiau prekybininkų suburiančio turgaus sėkmės paslaptis, rodos, paprasta – tiek naujos, tiek dėvėtos prekės per daug nepatuština nei vienos piniginės, o apsirengti nuo galvos iki kojų čia galima vos už kelis eurus.

Batai, rankinės, įvairiausi drabužiai, aksesuarai, kvepalai, apatinis trikotažas, kojinės – visko čia galima įsigyti maždaug nuo 50 euro centų iki 20 eurų.

Brangiausias blusturgyje matytas rūbas kainavo 35 eurus. Kol moterys apžiūrinėja krūvas ant stalų sukrautų drabužių, vaikai bei vyrai taip pat nesnaudžia – turguje gausu žaislų, dėlionių, paspirtukų, kanceliarinių prekių...

Vyrai sukinėjasi tarp buities rakandų, dviračių, senų detalių, filmų, žvejybos reikmenų, įrankių ir t.t. 53 nuotr.

Didžiąją blusų turgaus dalį užima dėvėti arba naujutėlaičiai drabužiai, batai, rankinės, o maždaug trečdalį – įvairūs namų apyvokos daiktai, baldai, buitinė technika.

Čia matyti ir įvairiausių dydžių kirvių, ir senovinių blynų keptuvių, ir grybams bei kitokioms miško gėrybėms skirtų krepšių. Dėvėtų drabužių kainos čia dažniausiai svyruoja nuo keliasdešimt euro centų, iki kelių eurų.

Naujos, dar etiketėmis padabintos prekės – brangesnės, o kartais siekia ir didžiųjų prekybos centrų kainas. Pavyzdžiui, naują suknelę ar kuprinę galima nusipirkti už maždaug 20 eurų, o už džinsinį prailgintą švarkelį tektų pakloti ir 35 eurus. 53 nuotr.

Ypač patenkintos turėtų jaustis mažamečių mamos, nes kūdikių ir vaikiškos prekės, daugybė spalvotų batelių blusturgyje kainuoja vos po eurą ar du.

Tris vienetus turkiškų vyriškų apatinių galima įsigyti už penkis eurus, tiek pat kainuoja ir dvylika porų kojinių. Turguje gausu ir firminių prekinių ženklų kopijomis prekiaujančių prekybininkų.

Itin paklausi čia parfumerija, ant kurios pakuočių – žymūs vardiniai pavadinimai, nors kainos – bent dešimt kartų mažesnės už originalių prekių. „Chanel“ čia virsta „Canal“, „FILA“ – „FITA“ ir pan.

Blusturgyje gausu ir stalų, kurie nukrauti įvairiausiomis iš namų atsigabentomis senienomis – žmonėms, kurie prekiauja savo daiktais, iki 2317 Eur uždirbamai sumai per metus verslo liudijimas nėra reikalingas, tad ypač pagyvenę žmonės tempia čia viską, kas tik yra nebenaudojama.

Prekyba itin priklauso ir nuo oro sąlygų – pučiant žvarbesniam vėjui ar lyjant – pirkėjų mažiau, o kai oras mažiau kaprizingas, prekėmis nuguldyti stalai ir kilimėliai ant žemės tiesiog apspisti pigesnių niekučių ieškančių pirkėjų.

Dituvos blusų turgaus prekybininkai atsparūs ir didžiausiems šalčiams – jie čia dirba ir žiemą, ir vasarą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder