Į moliūgų šventę Švėkšnoje rinkosi visa Lietuva

Į moliūgų šventę Švėkšnoje rinkosi visa Lietuva

Penktadienį Švėkšnos grafų Pliaterių dvaro parką ir vėl papuošė šimtai išskaptuotų moliūgų žibintų. Septintąjį kartą organizuojama šviesos ir muzikos šventė "Mes už šviesą 2018" pritraukė ne tik Švėkšnos bendruomenės narius, bet ir žmones iš tolimiausių Lietuvos kampelių. Lankytojai laukiami ir šeštadienį.

Penktadienio popietę, dar besiruošiant renginiui, vienas iš idėjos sumanytojų Vaidotas Didžiūnas skaičiavo, kad parką jau puošė apie 400 moliūgų. Buvo tikimasi, kad vakare jų skaičius išaugs iki keturženklio skaičiaus.

"Šiemet moliūgų derlius buvo neblogas. Daug kam nušalo moliūgai, bet vėliau jie atsigavo ir užderėjo. Praėjusiais metais derlius išvis buvo prastas, tad parką tąkart papuošė tik 800 žibintų", - teigė V. Didžiūnas. Na, o vienų metų rekordas - 1 800 moliūgų.

Nors, kaip ir kasmet, dauguma parką papuošusių moliūgų yra Švėkšnos bendruomenės narių kūriniai, tačiau savo meno kūrinius žadėjo atvežti ir žmonės iš visos Lietuvos: Šiaulių, Panevėžio, Kauno ir net Vilniaus.

Vienas įdomiausių šiųmetinių akcentų - 12 metrų aukščio šimtmečio medis, ant kurio kabo šimtas moliūgų.

Pašnekvas džiaugėsi, jog renginys kasmet sulaukia didelio žmonių dėmesio. Vien pernai dvi dienas trukusį renginį aplankė apie 10 tūkst. žmonių.

"Moliūgų šventę rengsime tol, kol bus susidomėjimas", - šypsojosi organizatorius.

Šiemet organizatoriai nusprendė grįžti prie senojo renginio koncepto - atsisakė rengti koncertą. Žmonės kviečiami pasivaikščioti po parką skambant ramiai muzikai - taip norėta paskatinti žmonių susikaupimą prieš Vėlines.

Didžiausias iššūkis, su kuriuo kasmet susiduria šventės rengėjai ir dalyviai, yra prasti orai. "Nėra taip svarbu: ar moliūgų šiek tik mažiau, ar daugiau. Svarbiausia, kad žmonėms nereikėtų braidyti po purvą. Žinoma, kaip sakoma, blogo oro nėra. Yra tik bloga apranga", - juokėsi V. Didžiūnas.

Organizatoriaus pasidžiaugė, kad kasmet atsiranda itin išradingai išskaptuotų moliūgų, kuriuos netgi galima pavadinti meno kūriniais. "Pernai nuostabių moliūgų atsivežė klaipėdiečiai", - pažymėjo pašnekovas.

Nors anksčiau buvo rengiamas gražiausio moliūgo konkursas, šiemet ir šios iniciatyvos atsisakyta. Esą, rengiant tokius grožio konkursus, lieka daug nepatenkintų žmonių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder