Gyventojus šaldo verslininkai

Gyventojus šaldo verslininkai

Šildymo sezono metu namų valdos išklauso gausybę įvairiausių gyventojų skundų. Labiausiai nepatenkinti būna tie, kurie už patalpų šildymą kas mėnesį sumoka didelius pinigus, tačiau savo namuose vistiek šąla. Pasirodo, gyventojus kankinančių temperatūros svyravimų priežastimi gali tapti ir daugiabučiuose namuose įsikūrę verslininkai.

Taikos pr. 21 namą administruojančiai įmonei "Vėtrungės būstas" dėl tokios problemos netgi teko kreiptis į Klaipėdos miesto apylinkės teismą. Ji prašo įpareigoti namo pirmajame aukšte įsikūrusios parduotuvės šeimininką Šarūną M. palaikyti jam priklausančiose patalpose ne žemesnę kaip 15 laipsnių temperatūrą.

Pasak UAB "Mano būstas LT", valdančios "Vėtrungės būstą", atstovo spaudai Pauliaus Ugianskio, toks sprendimas priimtas siekiant apginti aukščiau gyvenančių žmonių teisėtus interesus, mat gyventojai ne kartą skundėsi, jog jų butuose šalta, o temperatūra nesiekia nustatytų higienos reikalavimų.

Valdų specialistai tvirtina nustatę, kad tokia padėtis susidarė dėl to, jog parduotuvės savininkas, atsijungęs nuo centralizuoto šildymo sistemos, per menkai šildo patalpas, o gyventojai dėl to patiria diskomfortą.

"Vėtrungės būstas" dės visas pastangas, kad būtų apginta gyventojų teisė gyventi butuose, kuriuose oro temperatūra yra ne žemesnė, nei reikalauja higienos normos", - sakė P. Ugianskis.

Jis pažymėjo, jog tai ne vienintelis atvejis, kai virš komercinių patalpų butus turintys žmonės kenčia nuo žemiau įsikūrusių komercinių patalpų kaimynystės. Mat, kaip ir šiuo konkrečiu atveju, tokių patalpų savininkai neužtikrina, kad jų patalpos būtų tinkamai šildomos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder