Griežtės nemokamos kelionės keltais

Griežtės nemokamos kelionės keltais

Nuo šiol Neringos ir Smiltynės gyventojai bus fotografuojami, kad leidimais nemokamai keltis per Kuršių marias nesinaudotų kiti žmonės.

Praėję metai bendrovei "Smiltynės perkėla" buvo rekordiniai – perkelta daugiau kaip 600 tūkst. automobilių. Tai didžiausias skaičius per visą bendrovės istoriją, praneša LTV naujienų tarnyba.

Tačiau apie 40 proc. persikeliančiųjų sudaro Neringos ir Smiltynės gyventojai bei šiose gyvenvietėse registruotų įmonių darbuotojai, kurie turi teisę nemokamai keltis per Kuršių marias. Jiems kas dvejus metus išduodami leidimai, tačiau nuo šio pavasario nemokamas keliones bendrovė ketina kontroliuoti griežčiau.

"Šiemet išduodant leidimus gyventojai bus nufotografuojami, ir mūsų žmonės, pateikus leidimą mūsų kasininkui, iškart matys leidimo savininko nuotrauką. Taip galėsim lengviau identifikuoti, ar kitas žmogus nesinaudoja tuo leidimu", – sakė bendrovės "Smiltynės perkėla" vadovas Darius Butvydas.

Tam bendrovė šiemet įdiegė naują kompiuterinę sistemą.

"To iš tiesų reikėtų, nes buvo atvejų, kai ir be leidimo važiavo. Tie leidimai buvo netikri", – teigė kalbinta neringiškė.

"Labai gerai, baigsis sukčiavimai visi. O jų buvo, nes niekas iki šiol negalėdavo patikrinti, ar tai tavo leidimas, ar ne", – naujai leidimų tvarkai pritarė kita Neringos gyventoja.

Pasak bendrovės vadovo, tokių pažeidimų pasitaiko retai, tačiau juos nustačius leidimai atimami ir savininkui negražinami.

"Gaudamas leidimą žmogus pasirašo, kad jis susipažįsta su naudojimo taisyklėmis. Šitas leidimas – tai teisė naudotis valstybės lėšomis. Ir mes privalome tai kontroliuoti", – tvirtino D. Butvydas.

"Smiltynės perkėlos" vadovas sako, kad sugriežtinus sienos su Kaliningradu kirtimo tvarką, praėjusių metų pabaigoje pastebimai sumažėjo asmenų, kurie keliaudavo į kaimyninę šalį pigesnių degalų. Jie keltais per marias plaukdavo nemokamai, nes turėdavo tokius leidimus.

Teigiamų rezultatų davė ir Neringos savivaldybės sugriežtinta gyvenamosios vietos deklaravimo tvarka.Kai kurie asmenys nemokamais keltų leidimais naudodavosi melagingai deklaravę gyvenamąją vietą Neringoje.

Naujieji leidimai nemokamai keltis per Kuršių marias jau išduodami. Senieji galios iki šių metų kovo 9-osios.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder