Grafičiai gyventojams reiškia tik išlaidas

Grafičiai gyventojams reiškia tik išlaidas

Siekdami išvengti nuobaudų už nenuvalytus piešinius ant daugiabučių, namų administratoriai ieško bendrovių, kurios atnaujintų sienas. Kai kuriais atvejais šie darbai atsieis daugiau nei baudos.

Pagal pernai Tarybos patvirtintas naujas Statinių priežiūros taisykles piešinių nenuvaliusiems arba policijai apie tai nepranešusiems namų savininkams arba administratoriams gresia nemenkos - iki 2 tūkst. litų - baudos.

Vien "Laukininkų valdos" bei "Paslaugų būstui" teritorijose šiandien suskaičiuojama per 450 namų, kurių sienas darko grafičiai.

Šiuo metu bendrovės skelbia apklausas ir siekia išsiaiškinti, kiek kainuotų sienų uždažymo darbai.

"Priklauso nuo to, kokį plotą teks dažyti. Vieno kvadratinio metro atnaujinimas gali kainuoti 50 litų ir daugiau. Esame apie tai informavę gyventojus, kai kurie jau apsisprendė susitvarkyti, užuot mokėję baudas", - sakė "Laukininkų valdos" vadovė Regina Uznienė.

Anot jos, kol kas tik vieno namo gyventojai gali pretenduoti į žalos atlyginimą, mat rastas ir jau teismo bausmės už savo darbus sulaukęs grafitininkas.

Tuo tarpu šiandien dar vyksta atskiri tyrimai dėl kitų pastatų savininkų pareiškimų apie subjaurotas sienas, kelios bylos nagrinėjamos teisme. Sienų atnaujinimo išlaidos padengtos bus tik tiems, kurie teisminiame procese bus pripažinti nukentėjusiaisiais.

Pavyzdžiui, vakar Klaipėdos miesto apylinkės teisme penktąjį nuosprendį už sienų tepliojimą išgirdo Gintaras Genčas, pagarsėjęs "Gin ov" pseudonimu. Jam skirta ne tik 12 mėnesių viešųjų darbų bei 390 litų bauda, bet ir įpareigojimas atlyginti 1 025 litų žalą dviem bendrovėms, o daugiabučio namo savininkų bendrijai "Topolis" - dar beveik 500 litų nuostolį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder