Gimstamumo rodiklį Šilutės r. padidino ir 15-metė mama

Gimstamumo rodiklį Šilutės r. padidino ir 15-metė mama

Daugiau nei 60 procentų gegužę šoktelėjo gimstamumas Šilutės rajone palyginti su pirmaisiais keturiais šių metų mėnesiais. Sausio - balandžio mėnesiais Savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje būdavo įregistruojama 33-37 naujagimiai, o gegužę gandrai į Šilutės rajoną atskraidino net 60 kūdikių.

Mirštamumo rodikliai taip stipriai nesumažėjo, kaip norėtųsi: vasarį - balandį būdavo įregistruojamos 41-46 rajono gyventojų mirtys, o gegužę šis skaičius išaugo iki 52.

Dvigubai daugiau nei metų pradžioje įregistruota santuokų ir perpus mažiau - ištuokų.

Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Lilijos Valaitienės duomenimis, gegužę įregistruoti 25 gimę berniukai ir 35 mergytės. Ir Šilutės miesto, ir seniūnijų gyventojų skaičius naujagimiai padidino tiek pat - po 30.

Į apskaitą įtraukti 19 kūdikių, gimusių užsienyje.

Kūdikių susilaukė 2 vienišos mamos, o 25 vyrai juridiškai pripažino tėvystę. Jauniausiai mamai buvo vos 15 metų, vyriausiai - 39-eri.

Populiariausi gegužę gimusių naujagimių vardai buvo Emilis, Ignas, Lukas, Saulė, Viltė, Austėja. Suteikti retesni vardai: Neidas, Oskaras, Robertas, Arielė, Gaudrė, Smiltė.

Gegužę mirė 29 vyrai ir 23 moterys: 17 iš jų buvo šilutiškiai, 35 - seniūnijų gyventojai. Vienas vyras ir viena moteris mirė užsienyje.

Vyriausiam velioniui buvo 91-eri, jauniausiam - tik 13 metų.

Iš 23 santuokų, įregistruotų gegužės mėnesį, 9 buvo bažnytinės, 1 sudaryta užsienyje, 12 santuokų įregistruota Civilinės metrikacijos skyriuje, o viena jaunavedžių pora pasirinko kitą santuokos įregistravimo vietą.

Sausį, kovą ir balandį Civilinės metrikacijos skyriuje būdavo įregistruojama 10-16 ištuokų, vasario mėnesį buvo 6 ištuokos, todėl gegužės mėnesio šis demografinis rodiklis džiugina - iširo tik 5 šeimos.

Vienerios skyrybos įvyko dėl vyro kaltės, kitos 4 šeimos išsiskyrė abiejų sutuoktinių bendru sutarimu. Iširusiose šeimose gyventi su motinomis liko 8 nepilnamečiai vaikai, su tėvu gyvens 1 nepilnametis.

Gegužę įregistruotas vienas įvaikinimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder