Geriau nebandykite prasmukti į Palangą

Geriau nebandykite prasmukti į Palangą

Geriau nebandykite prasmukti į Palangą – baudos nuo 500 iki 1000 eurų, keliuose talkina ir FNTT pareigūnai.

Palanga nelaukdama šio vakaro 20 valandos visus įvažiavimus į miestą uždarė gerokai anksčiau – jau nuo 14 val. Taip siekiama gerokai sumažinti galimybes patekti į kurortą tiems, kas čia karantino metu neturėtų būti.

Jau vakar vakare – didžiuliai automobilių srautai į Palangą

Kaip „Vakarinei Palangai“ sakė kurorto meras Š.Vaitkus, jau vakar vakare matėsi ištisos kolonos automobilių, važiuojančių į Palangą. Tai paskatino paankstinti miesto uždarymą.

„Jau vakar matėme didelius automobilių srautus į Palangą. Šiandien 9 val. ryto posėdžiavusi Savivaldybės ekstremalių situacijų komisija nusprendė nelaukti vakaro ir visus įvažiavimus blokuoti jau šiandien nuo 14 val. Mūsų manymu, kelių uždarymas nuo 20 val. Palangai jau būtų per vėlus“, – „Vakarinei Palangai“ komentavo Šarūnas Vaitkus.

Įrengti penki „gyvieji“ postai

Kaip „Vakarinei Palangai“ sakė Palangos policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Kęstutis Bončkus, su kuriuo kalbėjome apie 16.30 val., jau nuo 14 valandos ties uždarytais įvažiavimais į kurortą nusidriekė automobilių eilės, kurios ilgėja su kiekviena valanda. „Dabar žmonės grįžta namo iš darbų, postuose vyksta intensyvus darbas“, – komentavo pareigūnas.

Iš viso nuo šios dienos 14 val. Palangoje įrengti penki postai, kuriuose budi policijos ekipažai, dar šešiuose įvažiavimuose pastatyti mobilūs eismą draudžiantys kelio ženklai.

„Gyvieji“ postai įrengti pagrindiniuose įvažiavimuose į Palangą: Kretingos gatvėje, Klaipėdos plente, Darbėnų kelyje ir kitur.

Pasitelkti ir FNTT pareigūnai

Anot K.Bončkaus, vykdant kelių į kurortą blokavimą dirba beveik visi Palangos policijos komisariato pareigūnai.

„Praktiškai 100 procentų. Žinoma, jie postuose budės pamainomis. Dar nemažai ekipažų važinės mieste, reguliariai tikrindami ir tuos įvažiavimus, kuriuose sustatyti kelio ženklai. Prieš 20 val. pareigūnų pajėgos bus dar labiau sustiprintos, jų bus daugiau ir postuose, ir visame mieste“, – „Vakarinei Palangai“ komentavo Palangos policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Kęstutis Bončkus.

Į pagalbą kururto pareigūnams pasitelkti pasieniečiai, FNTT pareigūnai bei šauliai. Anot K.Bončkaus, pajėgos tikrai labai gausios.

Geriau turėti įrodymų

Kaip sprendžiama, praleisti automobilį į kurortą, ar nurodyti vykti į priešingą pusę?

Kaip sakė „Vakarinės Palangos“ pašnekovas, pareigūnai vadovausis jiems duotomis rekomendacijomis.

„Geriausia, kad tie, kurie važiuoja į Palangą, būtų tam pasirengę ir turėtų įrodymų, jog yra deklaravę čia gyvenamąją vietą ar turi nekilnojamojo turto. Be to, nepamirškite, jog policija dabar yra aprūpinta naujausia technika ir prieina prie įvairių duomenų bazių, tad ir pati gali patikrinti tai, ką sako vairuotojas. Tais atvejais, jei susidarytų didžiulės eilės ties įvažiavimais, mes fiksuosime visus pareigūnams sakomus duomenis ir asmens tapatybę, o visą informaciją sutikrinsime vėliau. Tiems, kurie bandė apgauti, taikysime administracinę atsakomybę“, – kalbėjo pareigūnas.

Geriau nebandyti prasmukti

K.Bončkus taip pat įspėjo nebandyti į Palangą patekti pievomis, miškų takeliais ir panašiais keliukais.

„Pareigūnai, patruliuojantys mieste, stebės ir tuos keliukus“, – sakė Veiklos skyriaus viršininkas. Jis akcentavo ir tai, jog vairuotojai nebandytų prasmukti ir tais keliais, kur sustatyti mobilūs eismą draudžiantys ženklai.

„Jei kažkas apvažiuos juos ir tai pamatys patruliuojantys ekipažai, tokiam vairuotojui bei tiems, kurie bandys prasmukti įvairiais miškų keliukais bei visiems tiems, kas neturi teisės šiomis dienomis būti Palangoje, gręsia administracinė atsakomybė už karantino taisyklių pažeidimus: bauda nuo 500 iki 100 eurų. Jei kelio ženklus bandytų apvažiuoti palangiškiai ar tie, kurie Palangoje turi nekilnojamojo turto, jiems būtų taikoma atsakomybė už KET taisyklių pažeidimus. Įspėjame vairuotojus, jog privaloma paisyti ir draudžiamųjų kelio ženklų, ir karantino taisyklių. Neprisidarykite sau bėdų“, – ragino „Vkarinės Palangos“ pašnekovas.

Budės iki sekmadienio vidurnačio

Nors Vyriausybė nurodė šalyje riboti asmenų judėjimą – atvykimą į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybės miestus ar miestelius – nuo balandžio 10 d. 20 val. iki balandžio 13 d. 20 val., visi įvažiavimai į Palangą bus blokuojami iki sekmadienio 24 valandos.

Manoma, jog gyvas budėjimas ties įvažiavimais į Palangą pirmadienį jau nėra toks aktualus, nes žmonės išvažinės iš Palangos, o ne sieks čia patekti. Tačiau, anot pareigūno, tai dar nėra galutinis sprendimas, tad įvažiavimai gali būti blokuojami ir pirmadienį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder