Gatvių valytojams rašomos pastabos

Gatvių valytojams rašomos pastabos

Nors savaitgalį iškrito gana nedidelis kiekis sniego, Klaipėdos gatvių valytojai sulaukė priekaištų dėl neatsakingo darbo.

"Savaitgalį tikrinau asmeniškai, pirmadienį - skyriaus darbuotojai. Tragedijos nėra, tačiau pastabų rangovui turime, nedirbo jie šimtu procentų. Rašome jiems pastabėlę, kol kas sankcijų netaikysime, žiūrėsime, kaip sureaguos", - padėtį gatvėse apibūdino savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Anot jos, sulaukta ne vieno signalo dėl slidžios dangos, ne visur buvo tinkamai nuvalyti įvažai į autobusų stoteles, apsisukimuose, kai kuriose įkalnėse. Skųstasi dėl prastos padėties Paupiuose, Tauralaukyje, prastai įvertintas valymas Naikupės, Smiltelės bei Vingio gatvėse.

Klaipėdoje dirba dvi bendrovės, valančios gatves - į pietus nuo Sausio 15-osios gatvės - "Žemkasa", šiauriau - "Vakarų švara". Pirmadienį valytojams liepta atsakingiau dirbti ne tik pagrindinėse, bet ir šalutinėse gatvėse. Šiek tiek atitirpus sniegui ir vėl paspaudus šaltukui jis virto ledu.

Kai kur, pavyzdžiui Tauralaukyje esančioje Tuopų gatvėje, situacija apibūdinama kaip "pavojinga". Ja kursuoja 23 maršruto autobusas, tačiau, situacijai neiskeičiant, jis šią vietą gali ir aplenkti: esant nepravažiuojamam ruožui vežėjas gali priimti sprendimą koreguoti maršrutą.

"Šįkart situacija nebuvo tokia kritiška, tačiau verta dėmesio. Ant važiuojamosios dalies formuojasi ledas, o ant tokios dangos vairuojant autobusą reikia įdėti tikrai nemažai pastangų, nesinorėtų, kad ten įvyktų kokia nelaimė", - apie padėtį gatvėje kalbėjo VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder