Gargždų miesto gimtadienyje – pramogų gausa ir įvairovė

Gargždų miesto gimtadienyje – pramogų gausa ir įvairovė

Rugpjūčio 22 dieną vyks 767-is Gargždų miesto gimtadienis. Dvi dienas vyksiantys renginiai pakvies gyventojus mėgautis švente ne tik Minijos slėnyje, bet ir visame mieste. Pramogų gausa ir įvairovė nušvies Gargždus kitomis spalvomis.

Šiemet šventė – išskirtinė

Gargždų miesto gimtadienis šiemet išsiskirs ne tik pramogų įvairove, bet ir naujais akcentais, kurie, tikimasi, taps tradiciniais.

„Gargždų miesto gimtadienio išvakarėse ant naujojo vėliavos stiebo iškilmingai bus iškelta ir suplevėsuos miesto vėliava. Tikiuosi, kad tai taps tradicija, kuri palies gargždiškių širdis ir taps svarbia šventės dalimi, kviečiančia didžiuotis mūsų miestu. Pagrindinę šventės dieną, šeštadienį, ant scenos pakviesime ir pasveikinsime rajono abiturientus, kurių valstybiniai brandos egzaminai buvo įvertinti 100 balų. Šie jaunuoliai – mūsų pasididžiavimas ir ateitis. Viliuosi, kad, baigę mokslus, jie grįš į Klaipėdos rajoną ir prisidės prie jo kūrimo. Taip pat į šventę kviečiame ir Klaipėdos regiono bei kaimyninių savivaldybių vadovus. Tikiuosi, kad jie Gargždus išvys kitomis spalvomis. Gargždai – rajono centras, todėl ir miesto gimtadienis – viso Klaipėdos rajono šventė“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas. 

Automobilių paroda ir legalūs „dragai“ visiems

Pirmą kartą Gargžduose bus galima viršyti greitį legaliai. Gimtadienio dieną mieste vyks traukos lenktynės, kuriose galės dalyvauti visi norintys!

„Lenktynės vyks Pušų gatvėje, atkarpoje link pramonės rajono. Žinoma, svarbiausia, – dalyvių ir žiūrovų saugumas, todėl organizatoriai privalės tai užtikrinti. Tikiuosi, kad lenktynes pamatyti norės tiek šeimos, tiek automobilių sporto entuziastai, o dalis jų nepabūgs ir išbandyti savo jėgų trasoje. Vis dėlto, nors ir tikimės geriausio, tačiau lieka rizika, kad lenktynės gali neįvykti, jei tądien lis – tokie saugumo reikalavimai“, – teigia Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Pirmą kartą Gargžduose vyks ir automobilių paroda. Miestui šį reginį dovanoja asociacija „Garažo raktai“, mininti savo veiklos penkmetį.  Savivaldybės aikštėje susirinks technikos mėgėjai iš visos Lietuvos, kurie pademonstruos retus, įdomius, senus, patobulintus, ne visuomet gatvėje sutinkamus automobilius ir motociklus.

Vyks cepelinų virimo čempionatas

Dar viena pramoga, kuri į šventę vilios lietuviškų patiekalų mėgėjus, – III Cepelinų virimo čempionatas, kurį kaip ir kasmet organizuoja visuomeninė organizacija „Bendrai visi“. Pirmą kartą Gargždų gimtadienio metu Minijos slėnyje komandos varžysis, kurios cepelinai ir padažas – skaniausi.

„Šiemet vertinimo komisija bus tarptautinė, sudaryta iš įvairių sričių profesionalų, todėl galime tikėtis tikrai kompetentingo vertinimo ir, žinoma, puikaus reginio. Šventės dalyviai kaip ir kasmet bus vaišinami cepelinais, tad renginys smagus ne tik virėjų komandoms, bet ir žiūrovams. Taip pat nelaužysime tradicijos ir be eilės cepelinais vaišinsime socialiai remtinus vaikus, kurie taip pat turės galimybę pasirinkti ir vieną nemokamą pramogą šventės metu. Šiemet daugelio renginių planus sujaukė pandemija ir mes taip pat nerimavome, kad čempionato dalyviai pabijos apribojimų, tačiau žmonės išsiilgę bendravimo ir noriai registruojasi. Tačiau šiandien vietų vis dar yra, todėl kviečiame visus, kurie moka virti cepelinus, paraginti kaimynus ar draugus, suburti komandą ir išbandyti jėgas čempionate“, – pasakoja viena renginio organizatorių Loreta Piaulokaitė-Motuzienė.

Lauks ir tradicinės pramogos

Gargždų miesto gimtadienyje netrūks ir tradicinių kasmet gyventojų laukiamų pramogų. Nuo šeštadienio ryto visus į Minijos slėnį kvies šventinė mugė, vyks meno mėgėjų kolektyvų pasirodymai, veiks pramogų zona vaikams, pasilinksminti kvies putų šou.

Gargždiškius ir miesto svečius džiugins ir aukščiausio lygio žvaigždžių pasirodymai, įtiksiantys įvairiems muzikiniams skoniams. Minijos slėnyje pasirodys projekto „Lietuvos balsas. Senjorai“ dalyviai, Simonas Donskovas, atlikėja GJan bei Donatas Montvydas.

Po koncerto dangų nušvies šventinis fejerverkas.

Sekmadienį – konkūrų varžybos, sporto renginiai

Antrąją Gargždų miesto gimtadienio šventės dieną ir toliau veiks mugė. Vidurdienį bus laikomos Šv. Mišios už miestą ir miestiečius. Tačiau pagrindinis šios dienos akcentas – konkūrų varžybos ir sporto renginiai.

Minijos slėnyje vyks tradicinio 13-ojo Gargždo festivalio konkūrų varžybos Gargždų miesto taurei laimėti, kurios pakvies pasigrožėtį įspūdingais žirgais bei jojikų sportiniu meistriškumu, bei kiti sporto renginiai, kurių metu tarpusavyje varžysis sportininkai bei bus pristatomos įvairios sporto šakos. Vakare vyks varžybų apdovanojimai.

Svarbiausia – užtikrinti saugumą

Kadangi koronavirusas nesitraukia, šventė bus išskirtinė ne tik pramogų įvairove, bet ir saugumo priemonėmis.

„Organizuodami miesto gimtadienį pandemijos akivaizdoje susiduriame ir su tam tikrais iššūkiais: teks suvaldyti gyventojų srautus, taip pat rekomenduojame renginio metu dėvėti burną ir nosį dengiančias kaukes. Žinoma, gimtadienį galėsime švęsti, bendrauti, tiesiog nepamirškime laikytis reikiamų atstumų, asmens higienos, kad renginys būtų ir smagus, ir saugus“, –  sako Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Švęskime 767-ąjį Gargždų miesto gimtadienį drauge!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder