Dituviškiams nepavyko išrinkti naujos valdybos

Dituviškiams nepavyko išrinkti naujos valdybos

Šeštadienį visą pusdienį vykęs Dituvos sodų bendrijos susirinkimas neatnešė apčiuopiamos naudos, kurios tikėtasi – sodininkams ir nuolatiniams gyventojams taip ir nepavyko išsirinkti naujos valdybos. Tačiau eilinį kartą kofliktuojančioms pusėms puikiai pavyko apdrabstyti vieniems kitus purvais.

Ataskaitinis-rinkiminis bendrijos narių susirinkimas vyko šeštadienį. Į bendrijos valdybos, revizijos komisijos narius bei pirmininko postą kandidatūras pateikė 16 asmenų. Dalis jų - dabartiniai bendrijos valdytojai, kiti - iniciatyvinės grupės nariai.

Pasak dabartinio valdybos pirmininko Vytauto Gedvilos, visi septyni nariai, kuriems pavyko surinkti daugiausiai balsų (120 iki 270) buvo iš senosios valdybos, arba jiems prijaučiantys, esą niekam iš jaunimo daugiau balsų surinkti nepavyko, todėl esą jie ir užprotestavo rinkimus.

„Eilinį kartą mus šmeižia. Mes nieko neprotestavome, tiesiog prasidėjus balsų skaičiavimui pasiūlėme pažiūrėti, ar salėje bėra du trečdaliai į susirinkimą susirinkusių žmonių. Kadangi tiek nebuvo, tai ir balsų skaičiavimas buvo bergždžias, nes nebebuvo kvorumo“, - savo versiją pateikė iniciatyvinės grupės atstovas Jonas Baltokas.

Jis neslėpė, kad didžioji dalis susirinkimo dalyvių nebuvo jam prielankūs.

„Mano nuomone Dituva pralaimėjo pilietiškumo dvikovą. Į susirinkimą atėjo didžioji dalis žmonių, kuriuos aš pavadinčiau robotizuota rankų kėlimo armija, kuri visai neįsigilinusi į bendrijos veiklą. O be to, daugelis pensininkų elgėsi labai nekultūringai – trypė kojomis, švilpė, apašaukė mus mafijozais. Kažkoks absurdo teatras, o ne susirinkimas“, - įspūdžiais dalijosi J. Baltokas.

Tuo metu V. Gedvila džiaugiasi, kad susirinkime bent pavyko patvirtinti 2012 metų ataskaitą bei sumažinti metinį nario mokestį už šiuos metus – vietoje buvusių 120 litų patvirtintas 84 litų nario mokestis.

“Nežinau, kaip toliau elgtis. Dar reikėtų pastudijuoti teisės aktus ir pasiaškinti, ar tikrai šie rinkimai negalioja”, - po susirinkimo svarstė V. Gedvila.

Pasak jo, oficialiai kiti rinkimai turėtų vykti gegužės mėnesį, o iki tol valdys senoji valdyba.

“Aš nebesiruošiu žaisti šito žaidimo, nes jis niekur neveda, tik kiršina dituviškius. Dabar turiu kitų planų – kurti Dituvoje bendruomenę, nes daugelį mūsų siūlomų projektų galima įvykdyti per bendruomeninius projektus. O juk žmonės ne kvaili, po kelių metų patys pas mus ateis iš tos bendrijos”, - naują planą pateikė J. Baltokas.

Tarp abiejų pusių ne tik aršus žodžių mūšis, bet ir teisminiai procesai verda nuo 2011 metų. Nuolatos Dituvos sodų bendrijoje gyvenančios jaunos šeimos norėtų čia gyventi tarsi mieste. Tuo metu senbūviai, kurių nemaža dalis čia laiką leidžia tik vasaromis, tokioms naujovėms priešinasi, mat jie nenori prarasti savo poilsio zonos.

Dituvos sodų bendrija vienija per 6,5 tūkstančio narių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder