Dalyvaujamajame biudžete – 43 Klaipėdos rajono gyventojų idėjos

Dalyvaujamajame biudžete – 43 Klaipėdos rajono gyventojų idėjos

Du mėnesius trukęs idėjų teikimas dėl Dalyvaujamojo biudžeto – baigėsi. Per šį laikotarpį sulaukta 43 paraiškų visose trijose kategorijose. Net 19 pasiūlymų gauta paskutinįjį savaitgalį. Labiausiai išsiskyrė Gargždų, Priekulės ir Venckų gyventojai atitinkamai pateikę po 7 ir 5 idėjas. O po 1 ar 2 pasiūlymus sulaukta ir iš visų kitų seniūnijų. Per vasarį visos gautos idėjos bus įvertintos ir jau kovą gyventojai galės balsuoti ir rinkti geriausias.

Ne mažiau nei 300 tūkstančių eurų tiek nuspręsta skirti gyventojų idėjoms įgyvendinti, kai praėjusiais metais Klaipėdos rajone startavo Dalyvaujamasis biudžetas. Buvo numatytos trys kategorijos, pagal kurias gyventojai galėjo teikti savo projektus. Pirmoji kategorija – mažos apimties iki 20 tūkstančių iniciatyvos Gargždų seniūnijoje. Antra kategorija – mažos apimties iki 20 tūkstančių iniciatyvos visame Klaipėdos rajone, išskyrus Gargždų seniūniją. Ir trečia kategorija – iniciatyvos, kurių vertė ne mažesnė nei 20 tūkstančių eurų, bet ne didesnė nei 100 tūkst. eurų.

Idėjų teikimas prasidėjo gruodžio pirmomis dienomis ir jų laukta iki pat sausio pabaigos. Jas galėjo teikti bet kuris Klaipėdos rajono ne jaunesnis nei 16 metų  gyventojas. Ir jei iš pradžių pasiūlymų  sulaukta vos vienas kitas, paskutinis sausio savaitgalis buvo rekordinis – vos per dvi dienas pateikta net 19 paraiškų, o iš viso sulaukta 43 idėjų iš visų rajono seniūnijų. Pasiūlymų gausa labiausiai išsiskyrė Gargždai, Priekulė ir Venckai.

„Dainuojantis fontanas, riedlenčių parkas, kalvystės miniatiūrų ekspozicija, paplūdimių ir tvenkinių tvarkymas juos pritaikant poilsiui ir turizmui tai tik keli gyventojų idėjų pavyzdžiai. Akivaizdu, kad sumanymų gyventojai tikrai turi, o Dalyvaujamasis biudžetas leis didžiausio žmonių palaikymo sulaukusias ir įgyvendinti. Per vasarį mūsų specialistai kartu su paraiškų autoriais dar sutikslins visus dokumentus ir jau kovą idėjas pristatysime visuomenei, kuri galės balsuoti ir rinkti labiausiai patikusią “, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Būtent visi Klaipėdos rajone gyvenantys žmonės galės spręsti, kuri idėja yra įdomiausia ir kurią reikia realizuoti. Daugiausiai balsų sulaukusioms lėšas skirs savivaldybė ir jas įgyvendins.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder