Bendrovė "Poilsio parkas" bus likviduojama

Bendrovė "Poilsio parkas" bus likviduojama

Ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos miesto savivaldybės taryba, nepaisydama visuomenėje įsižiebusių prieštaravimų, pritarė bendrovės "Poilsio parkas" likvidavimui.

Prieš bendrovės likvidavimą miestiečio tribūnoje dar prieš posėdį pasisakė visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" vadovė Jolanta Norkienė bei kai kurie Tarybos nariai. Jie prašė šio klausimo svarstymą atidėti.

Tačiau savivaldybės Turto skyriaus vedėjai Genovaitei Paulikienei bei Finansų ir turto departamento direktorei Aldonai Špučienei pavyko Tarybos narius įtikinti, jog sprendimas likviduoti bendrovę yra pats tinkamiausias.

G. Paulikienė tikino, jog šiuo metu klaidingai yra tapatinami du dalykai - bendrovė "Poilsio parkas" ir pats parkas kaip objektas. Tai esą ir klaidina visuomenę bei visuomeninius veikėjus, taip keliant jų nepasitenkinimą.

Taip pat tikinta, jog baimintis galimo parko privatizavimo tikrai nėra jokio pagrindo. Esą šiuo metu galiojanti valdymo forma kaip tik suteikia palankesnes sąlygas šiam veiksmui, todėl bendrovę likviduojant šis kelias būtų užkertamas.

G. Paulikienės teigimu, siūlomas sprendimas pertvarkyti UAB į viešąją įstaigą nėra tinkamas, nes pasikeitus valdymo formai, finansinė situacija nepakistų - įmonė neturėtų lėšų, iš kurių galėtų vykdyti veiklą, taip pat nebūtų išspręstas ir galimas finansavimas iš savivaldybės, nes ji negalėtų skirtį viešajai įstaigai lėšų, neskelbdama konkurso. Nors toks pertvarkymas kainuotų vos per 1000 litų, G. Paulikienės tikinimu, ir toliau būtų paliktos tos pačios problemos. Tuo tarpu įmonei likviduoti prireiktų apie 100 tūkst. litų, tačiau toliau veikla galėtų būti vykdoma sėkmingai.

16 tarybos narių balsavus už tokį sprendimą, buvo nuspręsta laikytis būtent bendrovės "Poilsio parkas" likvidavimo strategijos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder