Baigiamas rengti apskrities bendrasis planas

Baigiamas rengti apskrities bendrasis planas

Kitų metų rudenį turėtų būti užbaigtas Klaipėdos apskrities teritorijos bendrasis planas. Teigiama, kad po įsigaliojimo jis taps pagrindu rengti, keisti to paties arba žemesnio lygmens teritorijų planavimo dokumentus.

Klaipėdos apskrities teritorijos bendrasis planas rengiamas dar nuo 2004-ųjų. Pernai planavimo funkcijas iš likviduotos apskrities viršininko administracijos perėmė Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra.

Pasak šios agentūros Teritorijų planavimo ir stebėsenos skyriaus vedėjo Aurimo Gutkausko, šiuo metu planas jau baigiamas rengti.

"Pagal sutartį numatyta, kad planas turi būti užbaigtas iki 2013 metų spalio 31 dienos. Jis turėtų įsigalioti, kai bus patvirtintas Vyriausybės nutarimu ir apie tai paskelbs "Valstybės žinios", jeigu nutarime nebus numatyta kitokia data", - paaiškino A. Gutkauskas.

Pasak jo, plano viešasis svarstymas yra įvykęs, gyventojai gali teikti pastabas tik dėl pastebėtų klaidų. Teigiama, kad į daugumos gyventojų interesus plano rengėjai yra atsižvelgę.

"Rengiamas planas yra regiono lygmens teritorijų planavimo dokumentas ir privačių sklypų paskirtys, ribos ir kiti privačių asmenų prašymai bei pasiūlymai, kurie reglamentuoti savivaldybių bendruosiuose planuose, nebus nagrinėjami", - teigiama agentūros pranešime.

Pasidomėjus, kokie esminiai sprendiniai šiame plane bus priimti dėl giliavandenio uosto, vėjo jėgainių statybų ar statybų Kuršių nerijoje, paaiškėjo, kad šis planas tokiems objektams įtakos neturės.

"Dėl giliavandenio uosto bendrajame plane bus nurodyta tik tai, kad viską įvertins rengiamas giliavandenio uosto specialusis planas. Vėjo jėgainių statybą reglamentuos savivaldybių bendrieji planai. Kuršių nerijoje galioja Bendrasis planas ir Parko tvarkymo specialusis planas", - paaiškino A. Gutkauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder