Atrask savo kraštą: ilgiausias kabantis tiltas Lietuvoje

Atrask savo kraštą: ilgiausias kabantis tiltas Lietuvoje

(1)

Dienraštis "Vakarų ekspresas" pradeda naują vasarišką rubriką priede "Vakarų Lietuva". Kviesime pažinti įvairius objektus ar vietas, kurias verta pamatyti šią vasarą. Pirmoji vieta, kurią norime pakviesti aplankyti - ilgiausias kabantis tiltas Lietuvoje, esantis Klaipėdos rajone.

Priekulės seniūnijoje esantį kabantį Lankupių tiltą agentūra "Factum" 2017 metais įvardijo ilgiausiu Lietuvoje.

130 m ilgio, 1,4 m pločio metalinis, lentomis dengtas tiltas per Miniją Lankupių kaime jungia Klaipėdos ir Šilutės rajonus. Jis pastatytas 1900 m., remontuotas 2000 ir 2014 m.

JUNGTIS. Metalinis, lentomis dengtas tiltas per Miniją Lankupių kaime jungia Klaipėdos ir Šilutės rajonus.

Už kelių šimtų metrų nuo šio tilto yra istorinis Vilhelmo kanalas, kurio šliuzas - Lietuvos technikos paminklas.

Klaipėdos rajono savivaldybė yra skelbusi, kad iš viso kabančių tiltų per Miniją Klaipėdos rajone yra 4: Priekulės II kaime esantis tiltas sujungia su Voveriškių ir Stragnų I kaimais, Gropiškių kaime esantis tiltas sujungia kaimo gyventojus su Priekulės miesto Minijos ir Parko gatvėmis, Kliošių parku. Dituvos kaimą kabamasis tiltas jungia su Butkų ir Rokų kaimais.

VAIZDAS. Nuo Lankupių tilto atsiveria nuostabi Minijos panorama.

Gropiškių kaime esantis tiltas per Miniją padeda susisiekti su Kliošių parku, kuriame auga įspūdingi medžiai - bukai. Parko teritorijoje yra ir į Kultūros vertybių registrą įtraukta spaustuvininko, Mažosios Lietuvos visuomenės veikėjo Johano Frydricho Pranciškaus Šrėderio kapavietė.

VIETA. Gropiškių kaime esantis kabantis tiltas per Miniją padeda susisiekti su Kliošių parku, kuriame yra ir Mažosios Lietuvos visuomenės veikėjo Johano Frydricho Pranciškaus Šrėderio kapavietė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder