Atostogauti Palangoje - sveikai ir aktyviai

Atostogauti Palangoje - sveikai ir aktyviai

Šokinėti per lūžtančias Baltijos bangas su baidarėmis ar vandens slidėmis, pagauti vėją su jėgos aitvaru, pasivažinėti dviračiu, bėgioti ir mankštintis, kvėpuojant gaiviu pušynų oru... Aktyvaus, sveiko ir azartiško poilsio galimybės Palangoje pranoksta lūkesčius.

Aktyviai ir sveikai gyventi visus metus, taip pat ir per atostogas, ragina Palangos visuomenės sveikatos biuras, siūlantis kurorto gyventojams ir svečiams įvairių nemokamų aktyvaus laisvalaikio veiklų.

Nemokami užsiėmimai

"Mūsų tikslas - kiekvieną mėnesį pasiūlyti žmonėms bent tris naujas veiklas ir kviesti į jau pamėgtus užsiėmimus", - sakė įstaigos direktorė Miglė Mikalauskaitė.

Liepos mėnesį palangiškiai ir kurorto svečiai paplūdimyje gali išbandyti mankštas su "thera-band" juostomis ir medinėmis lazdomis paplūdimyje, korekcines mankštas Palangos sporto centro stadione, jėgos ir lankstumo, pilateso treniruotes, sąmoningo kvėpavimo, meditacijos su gongo garsais terapiją Palangos Birutės parke ir kitas Visuomenės sveikatos biuro siūlomas veiklas.

"Vasarą aktyvaus laisvalaikio užsiėmimams stengiamės kuo daugiau išnaudoti atviras lauko erdves, kad žmonės sportuotų gryname ore", - pažymėjo M. Mikalauskaitė.

Vadovė pasidžiaugė, kad visi aktyvaus laisvalaikio užsiėmimai Palangoje populiarūs. "Kai kuriose treniruotėse būna pusšimtis ir daugiau dalyvių. Sportiškai, sveikai gyventi siekia ne tik palangiškiai, bet ir kurorto svečiai, kurie sudaro apie 30 proc. visų siūlomų užsiėmimų lankytojų", - sakė pašnekovė.

Sporto infrastruktūra

Palangos kurortas didžiuojasi ir puikia infrastruktūra, tinkama tiek profesionaliems sportininkams, tiek mėgėjams. Pušyne šalia jūros net 6 kilometrus driekiasi sveikatingumo takas "Labrytys", kuriame įrengtos penkios aktyvaus poilsio zonos su lauko treniruokliais. Aikštelėse taip pat įrengti stovai dviračiams, mediniai suolai ir šiukšlių dėžės, informaciniai stendai, nes takas suka pro du lankytinus Palangos objektus - Naglio kalną bei senąsias Palangos žydų kapines.

Įvairioms sporto šakoms kultivuoti pritaikytas modernus Palangos sporto centras. Čia vyksta oficialios Lietuvos nacionalinės krepšinio lygos rungtynės, tarptautinės sporto varžybos ir kiekvienas norintis gali pažaisti krepšinį, stalo tenisą, pasimankštinti treniruoklių salėje, išbandyti stadione įrengtus 7 bėgimo takus.

Vandens pramogos

Vandens pramogos - neabejotinai pagrindinis pajūrio kurorto koziris. Kur, jeigu ne Palangoje išbandyti pasiplaukiojimą vandens slidėmis, vandens motociklu, vandens lova, "Skraidančiu bananu" ar greituoju kateriu. Atostogos - puikus laikas išmokti ką nors nauja. Pavyzdžiui, profesionaliai įvaldyti irklalentę, banglentę ar jėgos aitvarą. Palangos paplūdimyje veikiančios vandens sporto mokyklos profesionalai gali padėti įgyvendinti tokią svajonę.

Palangoje nuo šių metų nėra blogo oro tiems, kas neįsivaizduoja atostogų be vandens pramogų. Visada šiltą orą ir vandenį siūlo šiemet atidarytas Palangos miesto baseinas. Čia drąsiai galima praleisti visą dieną. Baseine įrengti 8 plaukimo takeliai, organizuojamos vandens mankštos, veikia pirtis, sveikatingumo centras.

Dviračių rojus

Vienas geriausių būdų pažinti Baltijos pajūrį - minant dviračio pedalus. Palanga - tikras dviratininkų rojus. Per kurortą, pajūriu nusidriekusios kelios dviratininkams pritaikytos trasos, kurių bendrasis ilgis siekia keliasdešimt kilometrų. Iš Palangos dviračiu galima numinti iki Šventosios ir net iki Latvijos, arba iki Pajūrio regioninio parko, istorinės žvejų gyvenvietės Karklės ir Klaipėdos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder