Alėjoje miestiečių lauks šuniukas

Alėjoje miestiečių lauks šuniukas

Ketvirtadienio vidurdienį Klaipėdos Martyno Mažvydo alėją papuošė dar vienas originalus suoliukas. Nuo šiandien čia praeiviai galės pakasyti ausį šuniukui "Marsui".

Šis meniškas alėjos akcentas simbolizuoja geriausią žmogaus draugą - šunį. O šį suoliuką klaipėdiečiams ir miesto svečiams padovanojo bendrovė "Mars Lietuva".

Ankstesnes kompozicijas "Šachmatai" ir "Saulės Laikrodis" klaipėdiečiai alėjoje galėjo išvysti jau dieną iki jų oficialaus pristatymo. Tačiau naujasis suoliukas į Mažvydo alėją buvo atgabentas tik atidarymo valandą.

Šio kūrinio autorius skulptorius Gintautas Jonkus teigė, kad tokia buvo šio meno kūrinio pristatymo idėja, o suoliukas – šuniukas buvo pagamintas dar anksčiau net už kompoziciją "Šachmatai", kuri miestiečius džiuginą jau keletą savaičių. Pasak skulptoriaus šis suoliuko projektas buvo laimėjęs pirmąją premiją iš visų pateiktų darbų.

Kūrinio autorius juokavo, kad ant suoliuko krašto pritvrtintos metalinės lentelės įspaustas žodis "Mars" netikėtai davė šiam šuniukui vardą.

"Žmonės klausinėja, ar čia užrašytas šuniuko vardas. Tikriausiai ilgainiui miestiečiai šį šuniuką patys pakrikštys Marso vardu", - teigė G. Jonkus.

Pernai Klaipėdos pramonininkų asociacija pakvietė menininkus dalyvauti idėjų konkurse meniškai apipavidalinti alėjoje esančius suoliukus.

Buvo sulaukta per 20 pasiūlymų. Išrinkę geriausius darbus pramonininkai ėmė ieškoti mecenatų, kurie norėtų prisidėti prie šios gražios iniciatyvos. Idėjos autoriai džiaugiasi, kad mecenatų ilgai ieškoti nereikėjo ir prie šios idėjos prisijungė ne viena bendrovė bei asmuo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder