11 idėjų, ką veikti Palangoje prastu oru

11 idėjų, ką veikti Palangoje prastu oru

Alinantį karštį Lietuvoje pakeitė vėsūs ir lietingi orai. Tačiau jei tokios permainos kaitros nemėgstančius žmones džiugina, tiems, kurie atostogauja pajūryje, ūpo nepakelia – juk atvykus prie jūros gaudyti bangų ir įdegio nepasimėgausi nei vienu, nei kitu.

Juolab ir sinoptikai žada, kad trečiadienio dieną trumpų lietų sulauks daugelis šalies rajonų.

Tad ką veikti besiilsintiems pajūryje, jei nesinori ištisą dieną tūnoti kambaryje ar rymoti prie stalo kavinėje? Su Palangos turizmo informaciniu centru parinkome jums 11 objektų, kuriuos galima aplankyti ir lyjant lietui.

Jei į jūrą lįsti per šalta, maudytis siūlo Palangos miesto baseinas.

Adresas: Kretingos g. 23.

Čia po stogu rasite 3,5 tūkst. kv. m daugiafunkcinę miesto erdvę su baseinu, sveikatingumo centru ir viešąja pirtimi. Baseine – aštuoni 25 m ilgio takeliai, taip pat įrengti baseinai vaikams.

Į baseinų ir SPA zonas vienu metu įleidžiama 250 žmonių.

Palangos baseinas. V. Ščiavinsko nuotr.

Atvykusiems automobiliu, įrengta mašinų stovėjimo aikštelė, kurioje – ir viena elektromobilių įkrovimo vieta.

Baseinas dirba pirmadieniais 12-22 val., antradieniais-penktadieniais 7-22 val., šeštadieniais 10-22 val., sekmadieniais – 10-21 val.

Sveikatingumo centro darbo valandos: pirmadieniais 12-22 val., antradieniais-šeštadieniais 10-22 val., sekmadieniais 10-21 val.

Viešoji pirtis pirmadieniais, antradieniais ir šeštadieniais priimama individualius užsakymus, trečiadieniais ir penktadieniais – vyrų diena, ketvirtadieniais – moterų diena, sekmadieniais – šeimų diena.

Pirmadieniais-penktadieniais pirtis dirba 17-22 val., šeštadieniais 12-22 val., sekmadieniais 12-20 val.

Tikslias vandens pramogų kainas rasite čia.

Po stogu esanti apžvalgos aikštelė Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios bokšte

Adresas: Vytauto g. 51

Pakilus į 21 m aukštį matysite jūrą ir kurorto panoramą.

Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios bokšte įrengta apžvalgos aikštelė.

V. Skaraičio nuotr.

Šiokiadieniais lankytojai įleidžiami nuo 9 val. iki 17 val. 30 min., sekmadieniais – nuo 13 val. 30 min. iki 17 val. 30 min. Lankymas nemokamas. Šv. Mišių metu ir Santuokų apeigų metu į bokštą nepakilsite. Mišios birželio-rugpjūčio mėnesiais sekmadieniais aukojamos 8 val., 10 val., 12 val. ir 19 val.

Iliuzijų namas „Eureka“

Adresas: J.Basanavičiaus g. 24A, Palanga

„Unikalūs ir interaktyvūs eksponatai, visame pasaulyje populiarios iliuzijos, įvairios pramogos“. „Mes čia gaminsime, sprogdinsime ir darysime kitus įdomius eksperimentus, kas garantuoja puikų laiką ir žinias apie mus supantį pasaulį“. Taip prisistato iliuzijų namo atstovai.

Iliuzijų namas. V. Skaraičio nuotr.

Jis veikia 10-23 val. Bilietų kainos suaugusiems – 9,9 euro, vaikams iki 12 m. – 8,5 euro, nemokamai įleidžiami vaikai iki 3 metų.

Kultūros centras „Ramybė“

Adresas: Vytauto g. 35.

Vasaros mėnesiais čia kasdien vyksta koncertai, kameriniai spektakliai, literatūros vakarai ir knygų pristatymai, nekomercinio kino seansai.

Galerija „Amber Cat“

Adresas: Vytauto g. 19.

Šioje galerijoje-parduotuvėje rengiamos gintaro apdirbimo edukacijos, per kurias sužinoma, iš kur atsiradęs gintaras, kokia jo reikšmė ir vertė žmogaus sveikatai. Per užsiėmimą galima pasigaminti suvenyrą iš gintaro.

Dėl edukacijų laiko ir jų kainos reikia tartis atskirai.

Gintaro muziejus

Adresas: Vytauto g. 17

Kaip nurodo Palangos turizmo informacinis centras, vieną gausiausių pasaulyje gintaro inkliuzų ir unikumų kolekciją turinčiame muziejuje iš viso yra virš 30 tūkst. eksponatų.

Palangos Gintaro muziejus. V. Skaraičio nuotr.

Pirmajame aukšte esančios rūmų erdvėse – istoriniai rūmų interjerai pasakoja apie grafų Tiškevičių gyvenimą čia. Antrajame aukšte pristatoma unikali gintaro ekspozicija, kuri supažindina su gintaro susidarymu, prekybos keliais, gavyba, apdirbimu. Po 2015 m. renovacijos ji papildyta archeologiniais eksponatais, atnaujinta inkliuzų kolekcija.

Nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. muziejus antradieniais-šeštadieniais dirba 10-20 val. (lankytojai įleidžiami iki 19 val.), sekmadieniais – 10-19 val. (lankytojai įleidžiami iki 18 val.). Valstybinių švenčių išvakarėse muziejus veikia viena valanda trumpiau, pirmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis jis apskritai neveikia.

Už apsilankymą Gintaro muziejuje suaugusieji mokės 6 eurus, vaikai – 3 eurus. Tam tikroms asmenų grupėms taikomos nuolaidos. Jas galite rasti čia.

Antano Mončio namai – muziejus

Adresas: S.Daukanto g. 16.

Palangos TIC žada, kad apsilankymas čia įspūdį paliks ne tik meno mylėtojams, bet ir vaikams, nes, vykdant menininko valią, lankytojai skulptūras gali liesti rankomis.

Antano Mončio namai-muziejus. V. Ščiavinsko nuotr.

Muziejaus antrajame aukšte eksponuojami po menininko mirties Lietuvai padovanoti darbai: per 200 skulptūrų, piešinių, grafikos darbų, koliažų, švilpių, kaukių. Pirmasis muziejaus aukštas veikia kaip parodų salė su nuolat besikeičiančia ekspozicija.

Muziejus nedirba pirmadieniais, antradieniais ir valstybinių švenčių dienomis, trečiadieniais-sekmadieniais veikia 11-17 val.

Bilietas suaugusiajam – 2 eurai, moksleiviams, studentams, senjorams – 1 euras.

Palangos sporto klubas

Adresas: Vytauto g. 98.

Pradedantiesiems taisyklingai sportuoti padės trys treneriai.

Klubas dirba pirmadieniais – penktadieniais nuo 7 iki 22 val., šeštadieniais – nuo 8 iki 19 val., sekmadieniais – nuo 9 iki 15 val.

Vienkartinio apsilankymo kaina – 5 eurai. Detalesnes kainas rasite čia.

Palangos kurorto muziejus

Adresas: Birutės al. 34А.

Muziejus turi kurorto archeologijos, istorijos, etnografijos, dailės, ikonografijos, fotografijos, vaizdo ir garso įrašų fondų, numizmatikos, filatelijos, raštijos rinkinių.

 Palangos kurorto muziejus. V. Skaraičio nuotr

Pati vila „Anapilis“, kurioje ir įsikūręs muziejus, priskiriama seniesiems Lietuvos pajūrio kurorto architektūros statiniams.

Palangos TIC nurodo, kad „Anapilio“ vila savo vardą gavo po Pirmojo pasaulinio karo, kai buvo parduota broliams Vailokaičiams. Viena palangiškių pasakojama legenda byloja apie vilos savininkės Sofijos Tiškevičienės pomėgį kviesti vėles. Esą grafienė virš palėpės buvo įsirengusi slaptą „veidrodžių“ kambarį, kur iškviestos vėlės nebegalėdavo iš jo ištrūkti ir grįžti į savo pasaulį. Taip pat kalbama, kad viloje vaidendavosi pačios Sofijos ir jos pasikorusios tarnaitės vėlės.

Vietiniai gyventojai vilą aplenkdavo ir dėl iš ten sklindančių vėjo vargonų skleidžiamų garsų. Pasakojama, jog grafienė S.Tiškevičienė buvusi silpnos sveikatos ir, vos tik pasijausdavo blogiau, eidavo klausytis vėjo vargonų skleidžiamų garsų, kurie jai padėdavo nusiraminti.

Muziejus dirba trečiadieniais – sekmadieniais 10 -19 val. (lankytojai įleidžiami iki 18 val. 30 min.). Valstybinių švenčių išvakarėse darbo laikas valanda trumpesnis, o pačių valstybinių švenčių dienomis muziejus apskritai neveikia.

Muziejaus lankymas suaugusiems atsieis 3 eurus, vaikams – 1 eurą, šeimos bilietas (2 suaugusieji+vaikai) – 5 eurai.

Pirmojo kurorto burmistro Jono Šliūpo memorialinė sodyba

Adresas: Vytauto g. 23A.

Istorijos mėgėjus turėtų sudominti Jono Šliūpo memorialinė sodyba. Žymus Lietuvos XX a. pradžios visuomenės veikėjas, gydytojas J.Šliūpas 1930 m. persikėlė gyventi į Palangą. Būtent jo dėka Palangai buvo suteiktos miesto teisės.

Sodyboje veikia J.Šliūpo memorialinė ekspozicija, eksponuojami Palangos miesto, apylinkių istorijos ir etnografijos fragmentai, pristatoma „Aušros“ ir „Varpo“ epocha.

Čia apsilankyti galima trečiadieniais–šeštadieniais 11-18 val., sekmadieniais 11-17 val.

Bilietas suaugusiems kainuoja 2 eurus, moksleiviams ir senjorams – 1 eurą, neįgaliesiems – nemokamai, šeimos bilietas (2 suaugusieji ir 3 vaikai) – 5 eurai. Visi lankytojai paskutinį kiekvieno mėnesio sekmadienį įleidžiami nemokamai.

Šunų muziejus

Adresas: Taikos g. 8

Privati Vytauto ir Vidos Kusų suvenyrinių šunų kolekcija pradėta rinkti dar 1991 m. pavasarį. Šiandien ekspozicijoje – apie 2 tūkst. eksponatų su šunų atvaizdais.

Muziejus dirba antradieniais-šeštadieniais 15-18 val. arba pagal telefonu sutartą laiką.

Bilietas suaugusiajam kainuoja 2 eurus, vaikui – 1 euras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder