I. Degutienė: dabartinės Vyriausybės valdymą galima palyginti su mediku, gydančiu ligonį

I. Degutienė: dabartinės Vyriausybės valdymą galima palyginti su mediku, gydančiu ligonį

Šeštadienį Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdyje Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pabrėžė, kad dabartinės Vyriausybės darbą buvo galima palyginti su sunkų ligonį gydžiusio mediko, ir teigė, kad ligonis jau sveiksta, bet medikams reikia leisti dirbti toliau.

"Kada žmogų ištinka didelė nelaimė, tarkime, avarija, žmogus pakliūva į ligoninę, reikia daryti radikalius sprendimus, čia esti paralelė su tuo, kokia situacija valstybėje buvo 2008 m. Tuomet Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai turėjo daryti neatidėliotinus, skubius sprendimus tam, kad gelbėtų valstybę. Be abejo, kada ligoniui tu darai galbūt ir tai, kas jam tuo momentu nemalonu, bet tu darai iš būtinybės, kad žmogų išgelbėtum, kad jis nemirtų, bet pasveiktų, gyventų, ir kurtų", - kalbėjo Seimo vadovė.

"Šiandien mes esame toje situacijoje, kai ligoniui padaryta pati sudėtingiausia, sunkiausia operacija, ir jis sveiksta. Ir programoje, kurią šiandien skaitau, matau, kad medikai turi planą, kaip žmogų galutinai pastatyti ant kojų ir išleisti visiškai sveiką į gyvenimą", - pridūrė I. Degutienė.

I. Degutienė teigė, kad dabar, prieš rinkimus, TS-LKD turi konstruktyviai dirbti, kad įtikintų neapsisprendusius rinkėjus balsuoti už juos.

"Išėjus į finišo tiesiąją, reikia atsakingai, susitelkus ir su užsidegimu dirbti. Dirbti, įrodant tiems, kurie šiandien dar blaškosi ir nežino ką daryti, už ką balsuoti, kad Tėvynės sąjunga yra ta partija, kuri gali dirbti ir tęsti tuos darbus vardan tos Lietuvos", - sakė Seimo Pirmininkė.

I. Degutienė pabrėžė, kad konservatoriams dabar reikia susitelkimo ir optimizmo.

"Šiandien kaip niekada mums patiems reikia susitelkimo. Nenukabinkime nosies, man atrodo, kad faktai už save kalba, kokie darbai yra padaryti. (...) Mes esame stiprūs, mes esame tvirti, mes esame kompetentingi", - kalbėjo I. Degutienė.

Parlamento vadovė pažymėjo, kad konkurentų kalbos per televizijos debatus jai neretai kelia nerimą, kokia kryptimi toliau eis Lietuva ir kokioje Lietuvoje gyvens būsimos kartos.

I. Degutienė išsakė daug komplimentų tiek rengusiems programą žmonėms, tiek dabartinei Vyriausybei ir kvietė visus TS-LKD narius kalbėti su artimaisiais, pažįstamais ir raginti juos balsuoti už TS-LKD.

"Reikia žmonėms sakyti: mes padarėme sunkiausią darbą, mes turime ir toliau dirbti vardan tos Lietuvos, nes mes žinome, kaip tai daryti. Taigi susitelkime, pirmyn, ir kurkime gerovę", - ragino Seimo Pirmininkė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder