Urbo kalnui tvarkyti - papildomos lėšos

Urbo kalnui tvarkyti - papildomos lėšos

Klaipėdos regiono plėtros tarybos sprendimu papildomas Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansavimas skirtas Urbo kalno I etapo tvarkybos darbams.

Praėjusių metų sausį prasidėjusiems darbams papildomai skirta Neringai reikšminga suma - 100 tūkst. eurų. Kraštovaizdžio - Urbo kalno tvarkymo pirmojo etapo darbų sutarties vertė - 711 499,02 euro (su PVM). Atsižvelgiant į tai, kad projekto įgyvendinimas svarbus visam Klaipėdos regionui ir pats Urbo kalnas yra reikšminga UNESCO saugomo Kuršių nerijos kraštovaizdžio dalis, Neringos savivaldybės biudžeto lėšomis prie darbų įgyvendinimo buvo pasiryžta prisidėti 305 tūkst. eurų. Anot Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio, tokia suma kurorto biudžetui yra labai didelė, dėl to, atsiradus galimybei, kreiptasi į Klaipėdos regiono plėtros tarybą dėl papildomų lėšų skyrimo.

"Klaipėdos regiono turizmo ir žemės ūkio sektorių plėtros studijoje, patvirtintoje 2019 metais, pažymima, jog Klaipėdos regiono stiprybei priskiriami nacionalinės ir regioninės reikšmės kultūriniai ištekliai, pabrėžiant vieną svarbiausių jų - UNESCO pasaulio paveldo objektą Kuršių nerijos nacionalinį parką, kuris yra vienas lankomiausių Klaipėdos regiono atvykstamojo turizmo objektų", - tokiais žodžiais į Klaipėdos regiono plėtros tarybą kreipėsi Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis, pabrėžęs, kad papildomos lėšos leis Neringai prisidėti prie kitų investicinių projektų.

Jau įgyvendinamų Urbo kalno sutvarkymo pirmojo etapo rangos darbų metu atnaujinama ir vystoma takų infrastruktūra. Suskaičiuota, kad atnaujinimo darbai palies apie 7 kilometrus teritoriją išraizgiusių takų. Taip pat bus tvarkomi laiptai, apšvietimas, mažoji architektūra. Pagal sutartį, kuri sudaryta su UAB "Madaris", darbai turi būti baigti per aštuonis mėnesius.

Atlikus tvarkymo darbus Urbo kalno teritorijoje bus padidintas estetinis kraštovaizdžio patrauklumas, pagerinta kraštovaizdžio apžvalga, sudarytos sąlygos jam pažinti, vietos vertybėms pristatyti, matomumui pagerinti, taip pat bus apsaugoti ir sutvarkyti želdiniai, pagerinta informacijos sklaida apie išskirtinį Neringos kraštovaizdį.

Urbo kalnas yra viena iš pirmųjų vietinių gyventojų apželdintų kopų Kuršių nerijoje. Bene ryškiausias šio gamtos paminklo simbolis - Nidos švyturys. Urbo kalno infrastruktūros tvarkymo darbai atliekami tęsiant ES ir Neringos savivaldybės biudžeto lėšomis įgyvendinamą projektą "Neringos savivaldybės teritorijos kraštovaizdžio gerinimas".

URBO kalnas yra viena iš pirmųjų vietinių gyventojų apželdintų kopų Kuršių nerijoje.


Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio renginiai Neringoje

Kovo 11 d., trečiadienis Nidoje

11 val. akcija "Laisvės švyturys". Trispalvės iškėlimas, tautinės giesmės giedojimas. Nidos švyturys ant Urbo kalno.
12 val. Kovo 11-oji ant aukščiausios Kuršių nerijos viršūnės. Iš Nidos kopsime į aukščiausią Kuršių nerijoje Vecekrugo kopą kartu su Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojais. Kopos viršūnėje iškelsime lietuvišką trispalvę. Maršrutas: Nida-Vecekrugas-Nida. Pradžia - 12 val. prie Neringos gimnazijos. Trukmė - apie 5 val. (16-18 km).

Preiloje

13 val. Kovo 11-oji ant aukščiausios Kuršių nerijos viršūnės. Iš Preilos kopsime į aukščiausią Kuršių nerijoje Vecekrugo kopą, jos viršūnėje iškelsime lietuvišką trispalvę.Maršrutas: Preila-Vecekrugas-Preila. Pradžia - 13 val. Preilos autobusų stotelėje. Trukmė - 3 val. (8-9 km).

Juodkrantėje

13 val. žygis su Kuršių nerijos nacionalinio parko gidu "30 kilometrų Lietuvos laisvės 30-mečiui!" Susitikimo vieta - Juodkrantėje prie bažnyčios. Žygio trukmė - 7-8 val.

Kaip atvykti?

12.10 val. autobusu iš Smiltynės senosios perkėlos, 12 val. autobusu iš Nidos.

Kaip grįžti?

20.20 val. keltu iš Naujosios perkėlos arba 21.15 val. iš Senosios perkėlos į Klaipėdą, 21.10 val. autobusu iš Smiltynės senosios perkėlos.


Mažesnes pajamas gaunančių neringiškių dėmesiui

Informuojame, kad 2020 metų pradžioje nespėjus pateikti prašymų maisto produktams gauti, juos galima teikti ne tik ateinantį ketvirtį, bet ir per visus 2020 metus.

Neringos socialinių paslaugų centras, bendradarbiaudamas su "Maisto banku", teikia paramą maistu labiausiai nepasiturintiems savivaldybės gyventojams. Dėl paramos turi teisę kreiptis šeimos (asmenys), jeigu šeimos pajamos vienam jos nariui ar vienam gyvenančiam asmeniui yra ne didesnės nei 1,5 Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų (šiuo metu - 187,50 euro) dydžio per mėnesį, bet neviršija 2,5 VRP (312,50 euro) dydžio per mėnesį (yra nustatyti atvejai, dėl kurių galima kreiptis esant 2,5 VRP dydžio pajamoms). Prašymuose paramai gauti gyventojai turi nurodyti pajamas, gautas per 3 praėjusius mėnesius. Gyventojų prašymai dėl paramos priimami Neringos socialinių paslaugų centre adresu: Taikos g. 11-2, Nidoje, arba Kalno g. 7, Juodkrantėje.

Išsamesnė informacija teikiama šiais telefonų numeriais: (8 469) 52 651 - Nidoje, (8 469) 53 158 - Juodkrantėje.



Reikalingas teisininkas

Biudžetinei įstaigai ,,Paslaugos Neringai" reikalingas teisininkas. Informacija apie darbo pobūdį ir sąlygas teikiama adresu: Taikos g. 45, Neringa, arba tel. 8 687 57 569.


Papildytas vertybių sąvadas

VĖTRUNGĖS. Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą papildė Kuršių marių burvalčių vėtrungių gamyba. Nematerialaus kultūros paveldo vertybių teikėjams ir saugotojams kovo 13-ąją Vilniaus rotušėje bus įteikti sertifikatai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder