Preiloje atidaromas visą parą veiksiantis knygų namelis

Preiloje atidaromas visą parą veiksiantis knygų namelis

Neringos savivaldybėje esančioje Preilos gyvenvietėje šeštadienį bus pristatytas knygų namelis, kuriame visą parą bus galima pasiimti ir čia palikti knygų.

Savivaldybės teigimu, tai – trečiasis Neringoje pastatytas knygų namelis, jį sukūrė skulptorius iš Juodkrantės Albertas Danilevičius.

„Jei pirmieji du simbolizuoja Nidos ir Juodkrantės švyturius, tai pastarasis primins liūdną ir dramatišką užpustytų Kuršių nerijos kaimų istoriją“, – rašoma pranešime.

Lauko bibliotekėlė pagaminta iš ąžuolo ir metalo  – tai namelis ant ratų, bylojantis apie priverstinį žmonių kraustymąsi iš vienos vietos į kitą.

Savivaldybė primena, kad tokiu būdu 1843 metais Kuršių nerijoje atsirado Preilos kaimas – jį bėgdami nuo pustomo smėlio įkūrė Naujųjų Naglių gyventojai.

Visai netoli, 1,5 km nuo Preilos, stūkso kelis kartus užpustyti Karvaičiai – XVIII amžiaus Kuršių nerijos parapijos centras.

Preilos bibliotekos prieigose, šalia istorinio buvusios mokyklos pastato ir bendruomenės namų, pastatytas knygų namelis vietos gyventojams ir turistams paliudys Preilos tapatybę, žadins žmonių kultūrinę atmintį ir skatins skaityti, teigia savivaldybė.

Lauko bibliotekėlėje žmonės turės galimybę dalintis savo jau perskaitytomis knygomis. Bibliotekėlę prižiūrės ir nuolat knygomis papildys Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešosios bibliotekos Preilos filialo darbuotoja.

„Neabejojame, kad preiliškiai ir kurorto svečiai įvertins Neringos viešosios bibliotekos iniciatyvą skatinti skaitymą ir didinti knygos prieinamumą. Preilos biblioteka yra labai vertinama kurorto svečių, į ją pasiimti knygų atvyksta ir pervalkiškiai“, – bibliotekos direktorė Dalia Greičiutė.

„Nuo šiol visi ras knygų ir lauko bibliotekėlėje, kai bibliotekos darbo laikas bus pasibaigęs“, – teigė ji.

Knygų namelis Preiloje pastatytas Neringos savivaldybės lėšomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder