Pasveikinti šimtmečio vaikai

Pasveikinti šimtmečio vaikai

Didžiųjų metų švenčių išvakarėse į šventinį susitikimą Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis pakvietė šeimas, kurios 2018-aisiais, Valstybės atkūrimo šimtmečio metais, sulaukė naujagimių.

Neringos savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrius šiais metais užregistravo 20 naujagimių. Į šventinį susitikimą atvyko šešios šeimos, kartu atsivedusios ir savo šimtmečio vaikus.

Neringos savivaldybės meras D. Jasaitis kartu su Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Edita Vaičiūniene mažiesiems įteikė po atminimo dovanėlių rinkinį, kurį sudaro gintaro amuletas, sukurtas pagal žymiojo Juodkrantės lobio radinį, specialiai atkurtam valstybės šimtmečiui sukurtas ženkliukas ir mero sveikinimas.

Renkant dovanas atsižvelgta į tai, kad jos turi pasakoti Kuršių nerijos istoriją bei kurti stipresnį ryšį su šiuo kraštu. Būtent tokius lūkesčius ir atitiko amuletas - Juodkrantės gintaro lobio radinio kopija - gintarinė žmogaus figūrėlė. Tokia dovana atkartoja ir senus lietuvių papročius bei tradicijas - nuo seno mūsų protėvių gyvenamoje teritorijoje randamas gintaras buvo naudojamas per sutuoktuvių ritualus, kabinamas virš vaiko lovelės. Sakoma, kad gintaras - laimės ir sveikatos akmuo.

Šeimoms ir jų atžaloms linkėdamas laimės ir sveikatos Neringos savivaldybės meras D. Jasaitis pastebėjo, kad galbūt šventiniame susitikime pirmą kartą susitiko būsimi bendraklasiai, kurie ateityje kartu dalinsis pažinimo džiaugsmais. Į susitikimą negalėjusioms atvykti šeimoms dovanėlės bus perduotos joms patogiu būdu.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder