"Neringos komunalininko" koncesija baigiasi birželį

"Neringos komunalininko" koncesija baigiasi birželį

Naujienos iš Neringos iki Klaipėdos atkeliauja šiek tiek pakitusios. Miesto meras Darius Jasaitis paneigė, kad UAB "Neringos komunalininkas" atleidus 87 darbuotojus padidės nedarbas. Anot jo, žmonėms didelio skirtumo nebus - dirbs ne Neringos savivaldybės UAB, o Savivaldybės biudžetinėje įstaigoje.

Neringos miesto meras D. Jasaitis juokauja, kad "Neringos komunalininko", turinčio apie 100 darbuotojų, reorganizacija darbuotojams visai nebaisi, ji baisesnė miesto valdžiai, turinčiai ją įgyvendinti.

"Darbuotojai, atleidžiami vienoje įmonėje, turės sutartis, kad būtų priimti į kitą įmonę. Sutarta, kad visi žmonės, perėję dirbti į naują įmonę, gaus bent jau šiek tiek didesnius atlyginimus. Šiuo metu su darbuotojais kalbamės, kaip sąžiningai pasielgti su tais, kurie yra užsitarnavę daug atostogų. Kadangi bendrovė turi kolektyvinę sutartį, manau, gerai susitarsime", - sakė D. Jasaitis.

Pasak mero, dėl pačios senosios įmonės dar nenuspręsta, ar ji bus likviduota.

Nauja biudžetinė įmonė "Neringos paslaugos", kuriai Savivaldybė perleidžia tam tikras "Neringos komunalininko" funkcijas", veikia jau porą metų. Žmonės į ją po truputį perkeliami jau seniai ir nemažai jų jau dirba joje. Pasak mero, jau spėta įsitikinti, kad nauja įmonė dirba sklandžiai.

Reorganizacijos reikėjo, nes bendrovės "Neringos komunalininkas" koncesijos sutartis baigiasi šiemet birželio 10 d. Ji buvo laimėjusi Savivaldybės skelbtą viešąjį konkursą tvarkyti miestą ir dirbo 10 metų.

Šioje bendrovėje labai seniai nebuvo didinami atlyginimai. Ji daugiau pajamų iš niekur negavo, o Savivaldybė jų didinti negalėjo, nes ji laimėjo konkursą tam tikromis sąlygomis. Beje, bendrovės PVM 18 proc. yra iki šiol, nors dabar jis jau yra 21 proc., taigi ji dar patyrė nuostolių.

Pagal dabartinius viešųjų pirkimų reikalavimus, Savivaldybė skelbti konkurso dėl tokios koncesijos sutarties nebegali. Ji turi skelbti kelis atskirus konkursus. Atliekų vežimo konkursą jau laimėjo ne "Neringos komunalininkas", o kita įmonė, tad dalį pajamų jis jau yra praradęs.

"Manome, kad paskelbus miesto tvarkymo konkursą, "Komunalininkas" jo nelaimės, nes dėl mažesnės darbų apimties jo įkainiai didesni. Biudžetinėje įstaigoje mes pasiliekame tik Savivaldybei deleguotas funkcijas - gelbėjimą, priešgaisrinę tarnybą ir kt. Dėl funkcijų, kurios nebus perleidžiamos naujai įmonei, bus skelbiamas konkursas. Manome, kad toks kelias bus geresnis", - sakė D. Jasaitis.

Pasak jo, prieš nusprendžiant reorganizuoti "Neringos komunalininką", buvo pasidairyta Klaipėdos, Palangos, Druskininkų savivaldybėse. "Jose taip dirbama ir mes tą patį modelį pasirinkome", - teigė D. Jasaitis.

Paklaustas, ar iš "Neringos komunalininko" nebus atleisti, t. y. galimybę pereiti į naują įmonę turės visi darbuotojai, meras atsakė: "Šioje bendrovėje labai daug pensininkų. Kurie norės, patys išeis, o tiems, kurie nenorės išeiti, darbo turime. Dabartinei "Komunalininko" įmonei labai trūksta darbuotojų. Mes tik džiaugsimės, jeigu kas nors pradės dirbti."

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder