Neringoje prasidės požeminių konteinerinių aikštelių įrengimo darbai

Neringoje prasidės požeminių konteinerinių aikštelių įrengimo darbai

Neringos kraštovaizdyje bus dar mažiau vizualinės taršos – jau kitą savaitę prasidės požeminių konteinerinių aikštelių įrengimo darbai.

Europos sąjungos lėšomis finansuojamo projekto metu iš viso bus įrengta 30 požeminių konteinerinių aikštelių. Šiose aikštelėse numatyta įrengti 5 m3 talpos mišrių komunalinių atliekų konteinerius, konteinerius plastikui, popieriui, 3 m3 talpos – stiklo atliekoms.

Iš viso planuojama įrengti 143 konteinerius, iš kurių: 34 vnt. mišrioms atliekoms, 30 vnt. popieriui, 30 vnt. plastikui, 30 vnt. stiklui, 19 vnt. žaliosioms atliekoms.

„Šiuo projektu keičiama Neringos atliekų surinkimo sistema – kurorte praktiškai nebelieka kraštovaizdyje išsiskiriančių vadinamųjų „varpelių ir akivaizdžiai sumažėja didžiųjų mišrių komunalinių atliekų konteinerių. Tapsime dar tvarkingesni ir gražesni“, – pasakoja Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Didžiausiu iššūkiu įgyvendinant projektą tapo aikštelių išdėstymo schemos parengimas, kiek ilgiau nei planuota užtrukęs dėl įvairių interesų ir reikalavimų suderinimo – reikėjo įvertini ne tik susisiekimo komunikacijas, inžinerinius tinklus,  paveldosauginius reikalavimus, bet ir gyventojų argumentuotas pastabas.

Neringos savivaldybės siekia, kad optimaliai išdėstytos požeminių konteinerių aikštelės ne tik mažintų kurorto vizualinę taršą, bet ir sudarytų gyventojams geresnes sąlygas rūšiuoti.

Požeminių konteinerinių aikštelių statybos darbai prasidės gegužės 5-ąją Nidoje. Jie vyks etapais po 3 arba 4 aikšteles. Pirmosios 3 aikštelės bus įrengtos šalia Nidos uosto teritorijos, greta prekybos centro ir tarp Taikos g. 10 ir 14 namo.

Požeminių konteinerių aikštelių statybos darbai bus tęsiami kitoje Taikos gatvės atkarpoje, Kopų gatvėje, vėliau persikels į  Pamario  ir G. D. Kuverto gatves ir galų gale – Purvynę.  Iš Nidos darbai persikels į Juodkrantę, po to – Preilą ir Pervalką.

Vykstant aikštelių įrengimo darbams pirmiausia bus atvežami požeminiai konteineriai ir tik tuomet pradedami žemės kasimo darbai.

Požeminės konteinerinės aikštelės bus įrengtos įgyvendinant ES lėšomis finansuojamą projektą „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Klaipėdos m., Skuodo ir Kretingos rajonų bei Neringos savivaldybėse“ įgyvendinimui. Neringos savivaldybės  prisidėjimo dalis - 200.000 Eur (be PVM).

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder