Neringoje dirbsiantiems studentams - finansinė parama

Neringoje dirbsiantiems studentams - finansinė parama

Neringos savivaldybės taryba patvirtino naują studentų rėmimo programą, kuria bus siekiama paskatinti jaunimą grįžti dirbti į Neringą. Programa numato finansinės paramos skyrimą, kuri apima kainos, sumokėtos už studijas, kompensaciją ar studijų stipendiją.

Iki šiol galiojusi studijų rėmimo tvarka, kai studentams buvo išmokamos vienkartinės stipendijos, Neringos savivaldybės tarybos sprendimu panaikinta. Nuo šių metų sausio 1-osios įsigaliojo Neringos savivaldybės studentų rėmimo tvarka, kuria bus siekiama studentus ne tik paremti, bet ir pakviesti rinktis studijuoti Neringai reikalingas specialybes, o baigus studijas grįžti dirbti į gimtąjį miestą.

Kaip pastebi Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis, specialistų stoka - iššūkis, su kuriuo susiduria dauguma savivaldybei pavaldžių institucijų. Priimdama naują tvarką, Taryba siekia remti reikalingų aukštos profesinės kvalifikacijos specialistų studijas, o jas baigusiuosiuos - skatinti dirbti miesto ir jo bendruomenės labui.

Įgyvendinant tvarką visų pirma bus patvirtintas Neringos savivaldybei reikalingų aukštos profesinės kvalifikacijos specialistų prioritetinis trejų metų sąrašas. Neringos savivaldybės tarybos tvirtinamas sąrašas bus parengtas pagal savivaldybės biudžetinių, viešųjų įstaigų bei kontroliuojamų įmonių vadovų motyvuotus prašymus. Parama bus skiriama tik tiems studentams, kurie mokosi savivaldybei reikalingų specialistų studijų programose Lietuvos ar užsienio aukštosiose mokyklose ir kurie įsipareigos baigę studijas dirbti Neringos savivaldybės įstaigose. Prieš teikiant prašymą finansinei paramai gauti studentas turės tokią įstaigą susirasti. Studentas įsipareigos dirbti Neringos savivaldybės įstaigoje tiek metų, kiek jam buvo mokama studijų stipendija arba kompensuojama už studijas sumokėta kaina.

Skiriant paramą prioritetas bus teikiamas studentams, baigusiems Neringos bendrojo ugdymo įstaigas ir (ar) čia gyvenantiems. Taip pat paskutinio kurso studentams bei turintiems gyvenamąjį būstą Neringoje.

Studentas galės pretenduoti tik į vieną finansinės paramos rūšį. Bus galima kreiptis dėl kainos, sumokėtos už studijas, kompensacijos tik studijuojant Lietuvos Respublikos aukštosiose mokyklose, o dėl studijų stipendijos - studijuojant tiek Lietuvos Respublikos, tiek užsienio aukštosiose mokyklose.

Skiriant finansinę paramą bus atsižvelgiama į studento mokymosi rezultatus, specialybių įvairovę, studento mokymosi metus (pirmenybė teikiama aukštesnio kurso studentui).

Studentas įsipareigos grąžinti visą gautą finansinę paramą, jei studijų nebaigs ar jas baigęs neįsidarbins savivaldybės įstaigose. Taip pat grąžinti neišdirbtam privalomam darbo laikotarpiui proporcingą dalį gautos finansinės paramos, jei darbo sutartis savivaldybės įstaigoje nutraukiama darbuotojo iniciatyva ar darbdavio dėl darbuotojo kaltės.

Studentų rėmimo Neringos savivaldybės biudžeto lėšomis konkursas kartu su reikalingų specialistų prioritetiniu sąrašu bus skelbiamas interneto svetainėje neringa.lt bei vietos spaudoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder