Neringa ruošiasi ilgajam savaitgaliui, bet antplūdžio nesitiki

Neringa ruošiasi ilgajam savaitgaliui, bet antplūdžio nesitiki

Kuršių nerijos kurortai ruošiasi artėjančiam ilgajam savaitgaliui: kavinės pertvarkė lauko erdves, grąžina darbuotojus iš prastovų, tačiau didelio antplūdžio nesitiki. Palanga pranešė apie vėl pradedamas teikti apgyvendinimo paslaugas, o Neringa viso karantino laiku buvo pasirengusi priimti atvykėlius, tačiau jų buvo vos vienas kitas.

Kuršių nerijoje jau jaučiamas aktyvesnis judėjimas: kavinės pertvarkė lauko erdves, perstatė staliukus, kad atitiktų karantino reikalavimus, ir jau priima kavos po atviru dangumi išsiilgusių klientų.

Atvykėliai – turintys turto Neringoje

Didžiausiam Lietuvos kurortui – Palangai – paskelbus, kad nuo gegužės 11-osios vėl bus teikiamos apgyvendinimo paslaugos, Neringa primena – čia jos buvo teikiamos viso karantino laikotarpiu.

„Draudimo nebuvo, tačiau pačios įstaigos turėjo užtikrinti visą saugumą darbuotojams bei svečiams“, – teigė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ vadovė Edita Lubickaitė.

Prieš ilgąjį savaitgalį ji mato, kaip ruošiasi verslo atstovai: vieni po kitų atveria lauko kavines, parengia jas pagal reikalavimus. „Šioks toks judėjimas yra, bet žmonių srauto dar ne. Sulaukiame pavienių užklausų. Daugiau atvyksta tie žmonės, kurie turi nuosavybės Neringoje, pavyzdžiui, butus“, – teigė pašnekovė. Tačiau, anot jos, vien vaizdas, kai lauko kavinėse pamatai pietaujančius žmones, nuteikia pozityviau.

„Agila“ šiam savaitgaliui nepajuto didesnio susidomėjimo iš atvykėlių, bet ir įprastomis sąlygomis gegužė nepasižymi dideliu srautu Kuršių nerijoje. Gali būti, kad atšilus atvyks vienadienių turistų, kiti galbūt nakvyne pasirūpins patys.

Butų nuomai nebeliko

Šeimyninio viešbučio „Nakvynė pas Justę“ šeimininkė Rima Šeputienė artėjantį savaitgalį laukia artimųjų. Jiems ir numatė kambarius. Priimti atvykėlių negalės.

„Sulaukiau daugybės skambučių, išdalinau visus turėtus privačiai butus nuomojančių neringiškių kontaktus. Kiek žinau, vietų jau nebėra. Apskritai, šio karantino metu labiau išlošė tie, kurie nuomojo privačius butus. Nes čia ir valgyti gali pasidaryti, kai kavinės negalėjo dirbti“, – kalbėjo pašnekovė.

Anot jos, sujudimas tikrai jaučiasi, sulaukiama skambučių. „Bet, kai sako, kad vasarą suvažiuos visi į Nidą, nes kitur skrist negalės, tai galiu pasakyti, kad čia – nesąmonė. Liepą ir rugpjūtį mes ir taip nesutalpiname visų norinčiųjų. Galime priimti gal tik 40 proc. pageidaujančių. Korona ne korona, lietus ar saulė – tie mėnesiai populiariausi“, – teigė R.Šeputienė.

Darbuotojus susigrąžins iš prastovų

Beveik porą dešimtmečių Nidoje veikiančios šeimos kavinės „Kuršis“ administratorė Diana Starkutė-Kriukovė pasakojo, kad artėjančiam savaitgaliui iš prastovų dirbti sugrįžta du darbuotojai. Iki šios savaitės karantino metu kavinė vertėsi su keliais darbuotojais ir maistą gamino išsinešimui.

„Dabar perstatėme lauko terasą. Vietoj buvusių dvidešimties staliukų liko 12. Kol kas tiek pakanka. Orai kol kas nelepina, žmonės ateina, sėdi susigūžę, bet džiaugiamės juos ir jų šypsenas matydami. Dabar kiek persiskirstė mūsų darbas: maždaug 40 proc. maisto gaminame išsinešimui ir 60 proc. suvalgoma vietoje“, – teigė pašnekovė.

Nidiškė pasakojo, kad nors apgyvendinimo paslaugos ir teikiamos, pasirinkimo didelio nėra: atvykėlius priimti pasirengę ne visi.

Didžiausia baimė – antroji viruso banga

„Dabar mums kiekviena diena – iššūkis. Kasdien sprendžiame, kaip tądien dirbsime ir kiek dirbsime. Kovą paprastai jau turėdavome turistų grupių. Dabar praradome ir balandžio, ir gegužės, atšaukia ir birželio grupes. Laukia sunki sudėtinga vasara. Nežinome, kiek reikės darbuotojų. Žmonės skambina, klausia, kada galės grįžti iš prastovų, dabar du grąžinsime, kaip bus toliau – neaišku“, – optimizmu neryško kavinės administratorė.

Anot jos, blogiausia žinia verslui būtų – antroji koronaviruso pandemijos banga. Šią esą atlaikyti gali būti sudėtinga.

Ir dabar vietos valdžia įspėjo verslininkus: jei bus užfiksuotas koks atvejis, kad susirgo kavinės, viešbučio ar restorano darbuotojas pajūryje – karantino sąlygos bus griežtinamos.

Sugrąžintas keltas į Smiltynę

Gegužės 1-ąją dirbti pradės ir Jūrų muziejus. Tądien į Smiltynę vėl pradės plaukti keltai iš Senosios perkėlos Klaipėdoje. Viso karantino laikotarpiu keltai plukdė tik iš Naujosios perkėlos.

„Sunku pasakyti, ar Nidai tai turės įtakos. Greičiausiai ne, nes dauguma pas mus atvažiuoja savo automobiliais ir keliasi iš Naujosios perkėlos“, – pastebėjo E.Lubickaitė.

Pranešama, kad Kuršių nerijoje per visą karantino laikotarpį už taisyklių nesilaikymą buvo nubausti keturi asmenys.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder