Menų zona keliasi į Nidą

Menų zona keliasi į Nidą

2021-aisiais Lietuvos kultūros sostine tapsianti Neringa vasarą pakvies į naują kultūrinę erdvę - buvusio žuvininkystės ūkio teritorijoje įsikurs menų zona.

Iš Trakų rajono savivaldybės Lietuvos kultūros sostinės vardą perimantis pajūrio kurortas skelbia ateinančių metų šūkį "Neringa - kultūros sala". Visus metus Neringoje planuojami ne tik tradiciniai renginiai, bet ir naujos iniciatyvos. Viena iš jų - menų zona buvusio žuvininkystės ūkio teritorijoje, kurią jau pradėjo kurti asociacija "Menų zona".

Pasak asociacijos vadovo klaipėdiečio Dariaus Vaičekausko, naujajai kultūrinei zonai atsirasti Nidoje aplinkybės buvo labai palankios.

"Žinia, kultūros centras "Agila" rekonstruojamas, o kultūros sostinei būtina erdvė renginiams. Kurorto centre esantis buvęs žuvininkystės ūkis yra privatizuotas, tačiau nuo 1990 metų jame jokia veikla nevykdoma, tad po truputį yrantys jo statiniai jau tapo kurorto piktžaizde. Tad mūsų idėja įkurti juose kultūrinę erdvę apsidžiaugė tiek Neringos savivaldybė, tiek objekto savininkas", - pasakojo D. Vaičekauskas.

Naujoje kultūrinėje Nidos menų zonoje nuo gegužės pradžios iki spalio numatomos įvairios kūrybinės veiklos, sujungsiančios kultūros, meno, rekreacijos, viešojo maitinimo sritis.

"Buvusio žuvininkystės ūkio teritorija bus suskirstyta zonomis. Vienoje bus įrengta scena renginiams, kitoje - erdvė kūrybinėms dirbtuvėms, meno kūrinių parduotuvėlėms, dizaino studijoms ir kt. Menų zonoje vyks įvairūs koncertai, šiuolaikinio šokio, kino, dailės bei literatūros renginiai, įsikurs Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos kilnojamoji biblioteka. Taip pat vyks rekreaciniai užsiėmimai vaikams, jaunimui, vyresnio amžiaus žmonėms", - anonsavo pašnekovas.

Erdvėje "Menų zona. Nida", pasak D. Vaičekausko, jau šiais metais startavo tarptautinė menininkų rezidencija. Jos dalyviai dalį pastatų ištapė piešiniais. "Norime, kad Nidos menų zona taptų humaniška, atvira, kūrybiška ir įkvepiančia erdve", - sakė asociacijos "Menų zona" vadovas.

Priminsime, kad "Menų zona" Klaipėdoje veikia nuo 2017 metų. Iš pradžių ji buvo įkurdinta Klaipėdos senamiestyje, tačiau kai kurie alternatyviosios muzikos renginiai sulaukė visuomenės kritikos. Po to kūrybinė erdvė buvo perkelta į kitą vietą - Dariaus ir Girėno g. 8B.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder