Kuršių nerijoje bus galima rekonstruoti pastatus

Kuršių nerijoje bus galima rekonstruoti pastatus

Seimas ketvirtadienį pritarė Seimo nario Simono Gentvilo ir grupės parlamentarų Pajūrio juostos įstatymo pakeitimams naujame Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatyme. Įstatymo pakeitimais numatomos galimybės rekonstruoti pastatus esančius Kuršių nerijoje.

„Neringai šiandien atvertas kelias padaryti kokybinį šuolį. Kuršių muziejus, nacionalinio parko gamtos mokykla, Smiltynės smuklė, istorinė Juodkrantės jachtų laukimo stotelė, Smiltynės „Strandhalle“ restoranas - vos keletas naujų ir istorinių pastatų, kurių, pagal galiojusius griežtus Pajūrio įstatymo draudimus nebuvo galima atkurti arba pastatyti. Nors 12 metų rengtame ir patvirtintame Kuršių Neringos tvarkymo plane šie ir kiti objektai buvo numatyti, iki šiol Pajūrio juostos įstatymas juos draudė“, - apie galiojusius ribojimus kalbėjo parlamentaras.

S. Gentvilo teigimu, jo pasiūlymais bus sumažinta perteklinių reguliavimų našta būtinų statinių įrengimui ar jų rekonstravimui bei kultūros paveldo objektų atkūrimui. Jis pabrėžė, kad šiais siūlymais atsisakoma tik perteklinių ribojimų.

„Kuršių Neringa liks maksimaliai apsaugota ir tai yra mūsų visų interesas. Statybų leidimus galės išduoti tik centrinė valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija. Neringos žemė negalės būti privatizuojama, o sklypai skaidomi. Nekeičiamas ir niekaip neredaguojamas tvarkymo plane numatytas teritorijos užstatymas“, - visuomenėje girdimą nuogąstavimą ramino Seimo narys.

Parlamentaras pridūrė, kad įstatymo pataisas rengė bendradarbiaujant su Neringos savivaldybe ir Kuršių Nerijos nacionaliniu parku.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder