Aptartas vasaros sezonas

Aptartas vasaros sezonas

Į Neringos kurortinio sezono aptarimą susirinkusių institucijų atstovai vieningai kartojo, kad šių metų vasara buvo tikrai išskirtinė. Žymiai daugiau darbo turėjo tiek policijos pareigūnai, tiek medikai. Kaip ir praėjusiais metais, išliko automobilių statymo problema.

Vasaros sezono aptarime dalyvavo Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, Neringoje pradėjęs susitikimų kurortinėse savivaldybėse ciklą. Anot jo, nors šalies kurortai tampa vis mažiau priklausomi nuo sezoniškumo, vasaros metu jie išlieka pagrindiniais traukos objektais.

"Gimsta nauja tradicija - ateiname į kurortus norėdami pasakyti, kaip mums sekėsi, ir aptarti ko reikia, kad ateinantis sezonas būtų saugesnis ir geresnis. Viešasis saugumas svarbus mums visiems ir tik suglaudę pečius galime laukti geriausių rezultatų", - teigė Lietuvos policijos generalinis komisaras R. Požėla.

Atliktas triukšmo lygio tyrimas

Sveikinimo žodį taręs Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis pradėjo nuo to, kad ši vasara buvo išskirtinė tiek kurorto paslaugų teikėjams, tiek renginių organizatoriams, tiek viešąja tvarka besirūpinančioms institucijomis. Tiesa, išliko automobilių statymo problema, nors transporto priemonėms statyti šiais metais buvo atnaujinta dviejų ilgalaikio stovėjimo aikštelių veikla.

Anot Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Sigito Šveikausko, aktuali išliko ir automobilių statymo problema ties pažintiniu taku Naglių gamtiniame rezervate bei įvažiavimuose į miško kelius. Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos teigimu, šiai problemai spręsti neužtenka įgaliojimų ir darbuotojų, o policijos pareigūnai nespėja reaguoti dėl iškvietimų gausos.

Dėl Taikos gatvės rekonstrukcijos pagrindiniai transporto srautai buvo nukreipti G. D. Kuverto, Pamario gatvėmis, o tai lėmė padidėjusį nusiskundimų skaičių dėl automobilių ir vadinamųjų "tuktukų" keliamo triukšmo. Neringos savivaldybės užsakymu atliktas patikrinimas patvirtino informaciją apie per didelį triukšmo lygį nakties metu G. D. Kuverto ir Pamario gatvių sankryžoje. Daugiau dėmesio šiais metais skirta viešosioms prekybos vietoms ir reklamos įrengimo teisėtumui kontroliuoti.

Sulaukta daugiau pranešimų ir iškvietimų

Kaip informavo Neringos policijos komisariato vadovas Viktoras Freigofas, pranešimų praėjusią vasarą sulaukta kone 50 procentų daugiau - 950, kai praėjusiais metais jų būta 630. Į smarkiai padidėjusį pranešimų skaičių turėjo reaguoti tos pačios pajėgos kaip ir praėjusiais metais. Dominuojantys iškvietimai buvo dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Daugiau nei praėjusiais metais sulaukta pranešimų dėl turtinės veikos (daiktų) apgadinimo, pametimo ir pan.. Administracinių nusižengimų surašant protokolus užfiksuota beveik 80 procentų daugiau nei praėjusiais metais - didžiąją dalį sudarė jau minėti Kelių eismo taisyklių pažeidimai, užfiksuota daugiau neblaivių asmenų, vairuojančių dviračius. Tris kartus sumažėjo asmenų, viešoje vietoje vartojančių alkoholinius gėrimus. Sumažėjo nusikalstamų veikų - 2019-aisiais jų fiksuota 12, praėjusiais metais - 7 (iš jų - 5 dviračių vagystės). Susitikimo metu pasidžiaugta, kad Neringos policijos pareigūnams pavyko operatyviai surasti 10 pavogtų dviračių.

Daugiausia traumų patirta važiuojant paspirtukais ir dviračiais

Neringos pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Violeta Prekevičienė informavo, kad greitoji medicinos pagalba praėjusią vasarą vyko 411 kartų, iš jų - 168 iškvietimai dėl nelaimingų atsitikimų ir 219 dėl ūmių susirgimų ir būklių. Dėl trauminių sužalojimų greitąją medicinos pagalbą kvietė 131 asmuo. Daugiausia traumų patirta važiuojant paspirtukais ir dviračiais - sužalojimai patirti įvairiose vietovėse. Vasaros mėnesiais į gydytojus (gydytoją odontologą, šeimos gydytojus, gydytojus rezidentus) kreiptasi 4 631 kartą. Šis skaičius žymiai didesnis nei praėjusiais metais.

Kaip informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės Neringos pasienio užkardos vadas Juozas Rinkevičius, praėjęs vasaros sezonas buvo išskirtinis ir jo vadovaujamai rinktinei. Nors nuo karantino režimo pradžios sienos kirtimas per Nidos kontrolės pasienio punktą yra sustabdytas, pasieniečiams dėmesį teko sutelkti į kitas sritis, pavyzdžiui, labiau kontroliuoti, kad smalsaujantys kurorto svečiai nepažeistų pasienio teisinio režimo taisyklių. Susidurta su tokiais atvejais kaip valstybės sienos kirtimas dėl neatsargumo jūroje.

Apibendrindamas susitikimą meras Darius Jasaitis informavo, kad Neringos savivaldybė ateityje planuoja daugiau dėmesio skirti stebėjimo kameroms įrengti, automobilių statymo kontrolei stiprinti. Ketinama peržiūrėti kurorto kelių ženklinimo sistemą bei kreiptis dėl kelio ženklo, draudžiančio kemperių stovėjimą, patvirtinimo.

 


Informacija dėl balsavimo namuose

Informuojame, kad visi Neringos savivaldybės gyventojai, kurie dėl savo sveikatos būklės negalės rinkimų dieną (2020 metų spalio 11 d.) atvykti į balsavimo patalpas balsuoti Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose, turi teisę balsuoti namuose.

Prašome tokius rinkėjus ar jų artimuosius iki 2020 metų spalio 8 d. kreiptis į apylinkių komisijų pirmininkus ir pranešti apie savo ar artimojo norą balsuoti namuose.

Kopų Nr. 1 (Nidoje) apylinkės komisijos pirmininkė - Vitalija Motuzaitė, tel. 8 684 32569.

Smėlio Nr. 2 (Juodkrantėje) apylinkės komisijos pirmininkė - Sonata Vaitonienė, tel. 8 689 88858.

Pušų Nr. 3 (Preiloje ir Pervalkoje) apylinkės komisijos pirmininkas - Laurynas Vainutis, tel. 8 614 13343.

Vykstant balsavimui namuose rinkėjai prašomi pasiruošti iš anksto - dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), turėti savo rašymo priemonę.


Gerbiami turizmo srities darbuotojai, paslaugų teikėjai, nuoširdžiai sveikinu Jus Pasaulinės turizmo dienos proga!

Rugsėjo 27-ąją minimą Pasaulinę turizmo dieną šiais metais lydi nuotaikos, kviečiančios diskutuoti apie turizmo sektoriui tekusius iššūkius, su kuriais susidūrė pasaulis ir mes - gražiausio Baltijos pajūrio kurorto bendruomenė.

Džiaugiuosi, kad, nepaisydami įvykusių pokyčių, suvienijome jėgas ir išlikome kurortu, kuriam prioritetu išliko svetingumas. Tikiu, kad išmoktos pamokos ves mus į priekį dar labiau gerinant paslaugų kokybę, užtikrinant saugų ir patogų Neringos svečių poilsį.

Nuoširdžiai dėkoju kiekvienam besirūpinančiajam kurorto lankytojais, kiekvienam, kuris savo darbu garsina šį kraštą.

Optimistiškų nuotaikų, neblėstančių idėjų ir sėkmės jas įgyvendinant!

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis


Renginiai Neringoje

Rugsėjo 25 d. 16 val. ekspozicijos "Gyvenimas Kuršių nerijoje XIX a. viduryje" pristatymas. Ekspozicijos paviljonas įrengtas adresu: Naglių g. 4, Nida.
Rugsėjo 27 d. 13 val. ekskursija Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje (Pamario g. 37, Nida), kurią ves kunigas Jonas Liorančas. Ekskursija skirta Pasaulinei turizmo dienai paminėti. Būtina išankstinė registracija. Daugiau informacijos - visitneringa.com.
Rugsėjo 29 d. 17.30 val. paskaita "Kuršininkų pasaulėjauta ir kalba", kurią skaitys humanitarinių mokslų daktarė Dalia Kiseliūnaitė. Liudviko Rėzos kultūros centre (L. Rėzos g. 8B). Projektas "Kails": Prūsų (Mažosios) Lietuvos kultūra ir istorija", II dalis, iš dalies įgyvendinamas Lietuvos kultūros tarybos lėšomis.


Neringos priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai - 60

Rugsėjo 26 d., šeštadienis

9 val. žygis dviračiais iš Preilos į Nidą. Preilos bendruomenės namai (Preilos g. 27). Kviečiame registruotis el. p. [email protected] arba tel. (8 469) 51259.
12 val. šv. Mišios Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčioje (Taikos g. 17).
13 val. vaikų piešinių paroda "Ugnies tramdytojai: vakar ir rytoj".
14 val. retrospektyvinės nuotraukų parodos atidarymas Nidos bendruomenės namuose (Taikos g. 17).
15 val. vaišės ir linksma Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" kapelos "Joldija" muzika. Greta Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pastato (Taikos g. 4A).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder