"Agilos" rekonstrukcijos darbai įsibėgėjo

"Agilos" rekonstrukcijos darbai įsibėgėjo

Simboliškas atsitiktinumas - rekonstruojamam Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" pastatui šiais metais sukanka 50 metų.

Pirmasis rekonstrukcijos žingsnis jau įgyvendintas - 1969 metais statytas pastatas, nebeatitinkantis šiandienos kurorto poreikių, praėjusią savaitę nugriautas.

Pastatas tenkins daugiau funkcijų

Įgyvendinant rekonstrukcijos darbus bus įrengta 500 vietų žiūrovų salė. Ši salė turės modernias transformavimo priemones, kurios leis ją panaudoti įvairiems renginiams ir iniciatyvoms - kinui, ekspozicijoms, kūrybinėms industrijoms (vizualinio stacionaraus meno dirbtuvėms, scenos / kino meno dirbtuvėms ir kt.) bei konferenciniam turizmui. Salės erdvę bus galima atverti ir sujungti su vestibiuliu ir gretimomis patalpomis, visą pirmą aukštą paverčiant viena didele renginių erdve. Atsiras galimybė organizuoti didelius renginius su 3 000 stovimų vietų ir parodas. Sėkmingas Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" modernizavimo projekto įgyvendinimas sukurs prielaidas sezoniškumui mažinti, palankiai investicinei aplinkai ir naujoms darbo vietoms kurti, kultūros, meno, kūrybinių industrijų kūrėjams į Neringos kurortą pritraukti.

Projektui įgyvendinti - dveji metai

Pastato rekonstrukcijos idėja - išsaugoti vietos dvasią. Stengiamasi minimaliai keisti nusistovėjusius vertingus dalykus. Rekonstruojant pastatą užimamos teritorijos plotas kis labai nežymiai.

Projektą siekiama įgyvendinti per dvejus metus, nes 2021-aisiais Neringa bus Lietuvos kultūros sostinė, o šis pastatas yra vienintelis kurorto kultūros centras, kuriame yra tokio dydžio uždaro tipo salė. Tai objektas, kuriame susitinka dauguma kurorto renginių ir festivalių rengėjų.

Kovo 6-osios Vyriausybės nutarimu patvirtinta, kad pastato rekonstrukcijai lėšos numatytos Valstybės investicijų programoje. Joje šiais metais skirta 2 milijonai 750 tūkst. Eur, o 2020-aisiais - 3 milijonai 27 tūkst. Eur. Neringos savivaldybės taryba įsipareigojo iš Neringos savivaldybės biudžeto skirti ne mažiau kaip 30 proc. projektui įgyvendinti reikalingų lėšų - 2 544,88 tūkst. Eur.

Padėka Vyriausybei ir Kultūros ministerijai

"Nuoširdų padėkos žodį visos Neringos bendruomenės vardu tariu Vyriausybei ir jos vadovui, Kultūros ministerijai. Šiandien prisimenu 2017-ųjų metų kovą Neringoje apsilankiusio ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio žodžius, kad lėšos "Agilos" rekonstrukcijai tikrai bus skirtos, ir šiandien matome rezultatą. Sprendimai skirti finansavimą patvirtino objekto rekonstrukcijos svarbą", - vykstančiais darbais džiaugiasi Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

NELIKO. Praėjusią savaitę nugriautas 1969-aisiais metais statytas pastatas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder