Žuvininkystės tarnyba vis dar neturi kur kraustytis

Žuvininkystės tarnyba vis dar neturi kur kraustytis

Kol kas Žuvininkystės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) dar nepersikraustė į Klaipėdą. Ministerijos vadovybė teigia, kad tarnyba tam jau yra pasirengusi.

Žemės ūkio viceministro Artūro Bogdanovo teigimu, Žuvininkystės tarnyba (ŽT) uostamiestyje vis dar neturi patalpų, į kurias galėtų persikraustyti. Turto bankas pateikė patalpų nuomos siūlymą, tačiau apie tai ŽŪM nebuvo informuota. Pasak viceministro, faktas buvo nuslėptas. "Kai sužinojome, penktadienį važiavau žiūrėti. Patalpų nėra, nėra kur žmones siųsti", - teigė jis.

Viceministras tikina, kad ŽT yra pasirengusi kraustytis į Klaipėdą, su jos darbuotojais apie tai jau kalbėta. Priminsime, jog ŽT direktorę Indrę Šidlauskienę žemės ūkio ministras atleido iš darbo todėl, kad nesutiko vykti į uostamiestį. Tarnybą ji turėtų palikti sausio 12 d. Nuo gruodžio pradžios ji buvo laikinai nušalinta nuo pareigų. Jos manymu, ŽT nuomoti patalpas Klaipėdoje, kai turi savų, būtų nereikalingas valstybės lėšų švaistymas.

Iki šios savaitės pradžios net nebuvo paskelbtas konkursas dėl 15 darbo vietų uostamiestyje. A. Bogdanovo manymu, tai buvusios tarnybos vadovybės "nuopelnas". Dabar jis jau paskelbtas, jau keli žmonės priimti į darbą, priėmimas dar tęsiasi. Tuo rūpinasi paskirtas laikinasis ŽT vadovas.

"Manau, šiuo metu situacija jau valdoma. Formaliai tarnyba jau yra persikrausčiusi į Klaipėdą, o praktiškai tai įvyks tada, kai bus patalpos ir darbo vietos. Jeigu remontuosime gaunamas patalpas, manau, viskam prireiks maždaug pusmečio, o jeigu skelbsime nuomos konkursą, ko gero, pakaks poros mėnesių", - sakė A. Bogdanovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder