Vytautas Kamblevičius: Andriejus Stančikas pažeisdamas Statutą uoliai rūpinasi miškų pertvarka

Vytautas Kamblevičius: Andriejus Stančikas pažeisdamas Statutą uoliai rūpinasi miškų pertvarka

Seimo narys „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius sako, kad Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas pažeisdamas Statutą skubina urėdijų pertvarką.

Birželio 30 d. skubos tvarka buvo sušauktas neeilinis Kaimo reikalų komiteto posėdis dėl Miškų įstatymo pakeitimo projekto, kuriame turėjo būti pristatytos parengtos ekspertinės išvados dėl šios reformos.

„Tačiau mes kartu su kitais komiteto nariais kreipėmės į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, nes Kaimo reikalų komitetas, pažeisdamas Statutą, svarstė klausimą. Negana to, tik viena ekspertinė išvada buvo pateikta, kuri buvo palanki Aplinkos ministerijos vykdomai politikai“, - sako V. Kamblevičius.

Pasak „tvarkiečio“, birželio 30 d. vyko Etikos ir procedūrų komisijos neeilinis posėdis, kuriame buvo pripažinta, kad Kaimo reikalų komiteto pirmininkas A. Stančikas pažeidė Seimo statutą ir posėdis buvo neteisėtas. 

„Tai jau ne pirmas sprendimas, kada Kaimo reikalų komiteto pirmininkas grubiai pažeidžia Seimo statutą. Kyla klausimas, kodėl Kaimo reikalų komiteto pirmininkas taip uoliai rūpinasi miškų pertvarka, užmiršdamas savo tiesiogines pareigas spręsti kaimo reikalų problemas. Visas Seimas buvo šokiruotas, kaip Kaimo reikalų komiteto pirmininkas A. Stančikas sąmoningai nedalyvavo balsavime dėl naujos Planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo, kuris numatė gerokai griežtesnius aplinkosaugos reikalavimus naujai steigiamoms gyvulių fermoms“, - sako V. Kamblevičius.

Seimo posėdžių sekretoriate įregistruotoje Etikos ir procedūrų komisijos išvadoje dėl Kaimo reikalų komiteto neeilinio posėdžio sakoma, kad šis komitetas yra patvirtinęs darbo tvarkos taisykles, pagal kurias apie neeilinį komiteto posėdį bei rengiamus svarstyti klausimus komiteto nariams turi būti pranešta ne vėliau kaip prieš 24 val. iki posėdžio pradžios.

Seimo statutas reglamentuoja komitetų posėdžių organizavimo tvarką. Eiliniai ir neeiliniai komitetų posėdžiai yra rengiami pirmininko siūlymu. Neeiliniai komiteto posėdžiai gali būti organizuojami ir 1/3 komiteto narių reikalavimu, Seimo ar Seimo valdybos pavedimu.

„Nors Kaimo reikalų komiteto nariai apie neeilinį komiteto posėdį buvo informuoti nesilaikant Kaimo reikalų komiteto darbo tvarkos taisyklių, tačiau posėdis įvyko, jame dalyvavo daugiau nei pusė (6 iš 10) komiteto narių“, - konstatuoja Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Ji nusprendė, kad Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas A. Stančikas nesilaikė darbo tvarkos taisyklėse nustatyto 24 valandų termino informuoti komiteto narius apie neeilinį komiteto posėdį.

Urėdijų pertvarką ketinama svarstyti šią savaitę pratęstoje Seimo pavasario sesijoje. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder