Vytautas Giržadas grąžintas į eitas pareigas FNTT

Vytautas Giržadas grąžintas į eitas pareigas FNTT

Teismui į darbą sugrąžinus buvusį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotoją Vytautą Giržadą, tą pati padarė ir Vidaus reikalų ministerija. Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas trečiadienį pasirašė įsakymą, kuriuo vidaus tarnybos majoras V. Giržadas grąžintas į eitas FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigas.

V. Giržadas buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio sprendimu buvo atleistas 2012 metų vasario 15 dieną. Kaip skelbia žiniasklaida, antradienį vyras jau buvo darbe.

Ministras D. A. Barakauskas kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą su prašymu išaiškinti, ar V. Giržadas tebegali dirbti su slapta informacija. Tai numatantį leidimą iki atleidimo iš užimamų pareigų jis turėjo iki 2016 m.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, išnagrinėjęs buvusio FNTT direktoriaus pavaduotojo V. Giržado bylą, pirmadienį priėmė nutartį, kuria teisėtomis ir pagrįstomis pripažino Vilniaus apygardos administracinio teismo išvadas dėl pareiškėjui V. Giržadui išduoto leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija panaikinimo nepagrįstumo, jo atleidimo iš pareigų neteisėtumo bei grąžinimo į FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigas.

V. Giržadui valstybė turės sumokėti per 100 tūkst. litų siekiančią kompensaciją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder