VTEK vertins iš prokurorų gautą medžiagą apie aplinkos ministrą

VTEK vertins iš prokurorų gautą medžiagą apie aplinkos ministrą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį ketina vertinti iš prokurorų gautą medžiagą, susijusią su aplinkos ministru Kęstučiu Trečioku ir Vyriausybės nutarimo pakeitimo aplinkybėmis.

Komisijos nariai vertins, ar ši medžiaga priklauso jos kompetencijai, aptars, ką su ja daryti toliau.

Kauno apygardos prokuratūra atliko ikiteisminį tyrimą ir aiškinosi galimą neteisėtą poveikį rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių apsaugos zonų panaikinimo. Kadangi nenustatyta baudžiamojo nusikaltimo požymių, tyrimas nutrauktas. Surinktą medžiagą prokuratūra nutarė perduoti įvertinti VTEK.

Šioje medžiagoje be K.Trečioko figūruoja Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas, Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis, Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas.

Iš viešai paskelbtų pokalbių išklotinių paaiškėjo, kad Druskininkų meras socialdemokratas R.Malinauskas ne kartą prašė K.Trečioko parengti nutarimą dėl kurortų apsaugos zonų panaikinimo, o šis pažadėjo tai padaryti. Toks Vyriausybės nutarimas priimtas pernai rugsėjį.

Premjeras Algirdas Butkevičius šią savaitę pareiškė, kad po VTEK išvados spręs, ar aplinkos ministras toliau gali eiti pareigas.

Paklaustas, ar teiks ministro atstatydinimą, jei etikos sargai pripažins jį pažeidus etiką, premjeras atsakė: „Jei etika bus pažeista, tikrai taip“.

Pats aplinkos ministras taip pat teigė atsistatydinsiąs, jeigu etikos sargų išvada jam bus nepalanki.

Seimo opozicija yra pradėjusi interpeliacijos aplinkos ministrui procedūrą.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder