VTEK išplėtė tyrimą dėl Seimo nario Ramūno Karbauskio galbūt nedeklaruoto sandorio

VTEK išplėtė tyrimą dėl Seimo nario Ramūno Karbauskio galbūt nedeklaruoto sandorio

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) išplėtė tyrimą ir papildomai aiškinsis, ar Seimo narys Ramūnas Karbauskis galbūt nedeklaravo sandorio.

Tyrimas pradėtas žiniasklaidoje paskelbtos informacijos bei žurnalistės atsiųsto pranešimo pagrindu. Naujienų portalas „15min“ praėjusią savaitę skelbė, kad 2014 m. gruodį R. Karbauskis sudarė akcijų pirkimo-pardavimo sutartį su UAB „Agrokoncernas“. Esą, šis sandoris dar nėra pasibaigęs, kadangi už akcijas politikas įsipareigojo atsiskaityti iki šių metų gruodžio, tačiau tokios informacijos savo privačių interesų deklaracijoje jis nepateikė.

R. Karbauskio elgesį dėl galimų Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų pažeidimų VTEK tiria nuo šių metų sausio. Aiškinamasi, ar politikas nenusižengė šio teisės akto reikalavimams nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus. Tyrimas pradėtas žiniasklaidoje paskelbtos informacijos bei žurnalisto atsiųsto kreipimosi pagrindu. Teigta, kad R. Karbauskis dviem savo sūnums padovanojo pinigų, tačiau dovanojimo sandorių nenurodė privačių interesų deklaracijoje.

Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo, primena VTEK.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder