VRK panaikino Seimo nario Vytauto Gapšio mandatą

VRK panaikino Seimo nario Vytauto Gapšio mandatą

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) "darbiečiui" Vytautui Gapšiui nutraukė Seimo nario įgaliojimus.

Politiko įgaliojimai jo paties prašymu antradienį priimtu VRK sprendimu nutraukiami nuo kito pirmadienio, rugpjūčio 8 dienos, nors iš pradžių prašė nuo trečiadienio, rugpjūčio 3-iosios. Kartu su mandatu V. Gapšys netenka ir teisinės neliečiamybės.

"Taip, aš vakar įteikiau pirmininkui pareiškimą, kurį galiu dar kartą pagarsinti, t.y. atsistatydinimo pareiškimas, kad aš, V. Gapšys, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymo 96 straipsnio 2 dalimi, atsistatydinu iš Seimo nario pareigų. Šiandien mes su pirmininku šiek tiek apsitarėme, kad techniškai nėra galimybės atsistatydinti nuo rytojaus, nes yra paskelbimo terminai ir visa kita, kas turi būti įgyvendinta. Todėl aš prašau tą mano pareiškimą ir atsistatydinimą laikyti nuo kito pirmadienio, t.y. kad paskutinė mano įgaliojimų diena yra rugpjūčio 7 diena, o nuo rugpjūčio 8 dienos - kad aš nebesu Seimo narys", - VRK posėdyje kalbėjo parlamentaras.

Tam vienbalsiai pritarė visi 14 posėdyje dalyvavusių VRK narių.

V. Gapšys apie sprendimą trauktis iš Seimo pranešė praėjusią savaitę, liepos 25-ąją vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje. Teisėsauga įtaria politiką paėmus 25 tūkst. eurų kyšį iš koncerno "MG Baltic" viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Politikas jam metamus kaltinimus neigia.

V. Gapšiui atsisakius Seimo nario mandato, jo vietą Seime pretenduoja užimti Alytaus politikas, palikęs partiją, - Aurimas Truncė.

V. Gapšys vėl teisinę neliečiamybę įgis, kai bus įregistruotas kandidatu į Seimą. Pasak VRK vadovo, tai turėtų būti ne vėliau kaip rugsėjo 9 d. Tačiau politikas šios neliečiamybės taip pat ketina atsisakyti, bet tam būtinas prokurorų prašymas.

Nors V. Gapšys atsisakė Seimo nario mandato, jis su Darbo partija dalyvaus Seimo rinkimuose - šios partijos sąraše daugiamandatėje apygardoje yra įrašytas trečiu numeriu, yra partijos rinkimų štabo pirmininkas.

Rinkimai į Seimą vyks spalio 9 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder