Virginija Baltraitienė: nemanau, kad VMVT vadovas galėtų elgtis nesąžiningai

Virginija Baltraitienė: nemanau, kad VMVT vadovas galėtų elgtis nesąžiningai

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė netiki, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Jonas Milius galėtų būti įsipainiojęs į korupcines veikas, tačiau teigia, kad, paprašius prokuratūrai, Vyriausybė svarstys jo nušalinimo nuo pareigų klausimą.

Pasak V. Baltraitienės, J. Milius yra Ministrų Kabineto paskirtas pareigūnas ir prašymą dėl jo nušalinimo turi teikti ikiteisminį tyrimą atliekančios institucijos.

"Jeigu toks prašymas bus - bus šaukiamas Vyriausybės pasitarimas ir Vyriausybės nutarimu turės būti nušalintas", - "Žinių radijui" antradienį teigė V. Baltraitienė.

"Kol kas nematome jokių veiksmų iš prokuratūros", - pridūrė ministrė.

Praėjusią savaitę J. Miliui Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo. VMVT vadovui skirta kardomoji priemonė - pasižadėjimas neišvykti iš šalies. STT tyrime dėl prekybos poveikiu iš viso minimi 6 asmenys.

Teisėsauga tiria, ar viena maisto produktus gaminanti įmonė galėjo papirkti įvairius valstybės tarnautojus, siekdama išvengti nuobaudų už darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus. Vykdant tyrimą kratos atliktas J. Miliaus darbo vietoje, "tvarkiečio" Petro Gražulio kabinete Seime ir jo gyvenamojoje patalpoje Seimo viešbutyje, taip pat įmonėje "Judex", kurioje dirba P. Gražulio artimieji.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder