Viktoras Pranckietis mano, kad Saulius Skvernelis neatleis Broniaus Markausko

Viktoras Pranckietis mano, kad Saulius Skvernelis neatleis Broniaus Markausko

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis mano, kad Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį neatstatydins kritikos dėl svetimos žemės naudojimo sulaukusio žemės ūkio ministro Broniaus Markausko.

Be to, Seimo Pirmininko nuomone, interpeliacija geriausiai galėtų atsakyti į klausimus apie B. Markausko istorijos klausimus.

„Aš manau, kad jis nepasakys, kad ministrui reikia trauktis“, - „Žinių radijui“ trečiadienį teigė V. Pranckietis.

Seimo vadovo teigimu, B. Markausko istorijoje yra trys keliai: atsistatydinti pačiam, sulaukti Premjero sprendimo jį atleisti arba sulaukti interpeliacijos. V. Pranckiečio teigimu, kadangi pats ministras neketina atsistatydinti, lieka interpeliacija, kurią inicijuoja opozicija.

„Trečias kelias yra interpeliacija, tai kam reikia tą kelią tokį ilginti, jeigu jau inicijuoji, reikia ją inicijuoti iki pabaigos ir vieną kartą tai išspręsti“, - sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovo teigimu, neaišku, ar B. Markauskas užsiėmė ūkininkavimu ir iš to gavo pajamų, ar tiesiog padėdavo savaitgaliais savo mamai. Todėl, pasak Seimo Pirmininko, į šiuos klausimus galėtų atsakyti interpeliacija.

„Manau, kad interpeliacijos kelias ir būtų atsakymas į visus tuos klausimus“, - teigė V. Pranckietis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder