Viktoras Pranckietis mano, kad Kęstutis Pūkas pats turėtų atsisakyti mandato

Viktoras Pranckietis mano, kad Kęstutis Pūkas pats turėtų atsisakyti mandato

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia net neabejojąs, kad sausio 12 d. Kęstučiui Pūkui bus panaikintas parlamentaro mandatas. 

„Neabejoju, kad ponas Pūkas nebedirbs Seime po sausio 12 d. Manau, kad principingai pasielgs Seimo nariai“, - sakė Seimo vadovas „Žinių radijui“. 

Tačiau, akcentavo V. Pranckietis, būtų gerai, jei šio balsavimo nereikėtų. Anot Seimo Pirmininko, K. Pūkas turėtų susiprasti ir pats pasitraukti iš Seimo.

Seimas pratęstoje sesijoje kitų metų sausio 12 d. ketina svarstyti Seimo nario Kęstučio Pūko mandato panaikinimo klausimą. 

Antradienį Konstituciniam Teismui nustačius, kad Seimo narys Kęstutis Pūkas pažeidė Seimo statuto, Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas, įvertinus Seimo nario K. Pūko veiksmus, konstatuota, kad jo veiksmai iš esmės atitinka priekabiavimo dėl lyties ir seksualinio priekabiavimo požymius.

Gegužės 2 dieną Seimas nutarė pradėti apkaltos procesą Seimo nariui K. Pūkui. Parlamentarai kreipėsi į Konstitucinį Teismą išvados, ar Seimo nario K. Pūko konkretūs veiksmai, nurodyti Seimo specialiosios tyrimo komisijos išvadoje, prieštarauja Konstitucijai.

Gruodžio 5 d. Seimas patenkino generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą ir panaikino Seimo nario K. Pūko teisinę neliečiamybę. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder