Viceministras: "paskola - tik laikinas sprendimas"

Viceministras: "paskola - tik laikinas sprendimas"

Papildoma 3 mln. eurų SEB banko paskola daugiau nei 20 mln. eurų skolų turinčiai bendrovei „Lietuvos jūrų laivininkystė“ yra tik laikinas sprendimas, pripažįsta susisiekimo viceministras. Saulius Girdauskas sako, pinigai įmonę turėtų pasiekti jau pirmadienį.

„Iš tikrųjų tai yra trumpalaikis, bet visi žinome, kad tai yra ne Susisiekimo ministerijos funkcija - užsiiminėti krovinių pervežimu. Istoriškai taip susiklostė, kad ministerijoje liko įmonė, nuo 2008 metų galbūt priimti sprendimai arba neįvertinta situacija užkrovė bendrovei didelę finansinę naštą ir dėl to buvo padarytas nepriklausomų ekspertų planas, kaip reikėtų galbūt parduoti laivus, mažinti arba pereiti į kitą segmentą“, - pirmadienį LRT radijui sakė S.Girdauskas.

Anot jo, 3 mln. eurų paskolą SEB bankas įmonei turėtų pervesti pirmadienį: „Pinigai, manau, gal vakarop, galbūt po pietų turėtų pasiekti bendrovės sąskaitą“.

S.Girdauskas tikino, kad netrukus ketinama parduoti vieną iš 5 LJL laivų „Venta“ - jau esama susidomėjusių pirkėjų.

„Duotas leidimas parduoti laivą „Venta“, yra keletas gauta pasiūlymų dėl jo pirkimo ir šiandien dar bus kalbama su banku, kokiomis proporcijomis bankas norės pasiimti, o kiek bus įmonei palikta“, - tikino LJL valdybos pirmininkas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder