Valstybės diena paminėta spalvingais renginiais

Valstybės diena paminėta spalvingais renginiais

Šiemet paminėti Valstybės dieną Klaipėdoje buvo nuspręsta gana originaliai - kone visi jai skirti renginiai vyko pajūryje bei miesto parkuose.

Žvejų rūmų direktoriaus pavaduoja Nemira Trakumienė teigė, jog Mindaugo karūnavimo dienos minėjimo renginius sumanyta rengti gausiausiai lankomose vietose, norint pritraukti didesnį kiekį žiūrovų ir klausytojų. Tad daugelis renginių buvo išdėstyti pajūrio zonoje arba netoli jos.

Klaipėdiečius ir miesto svečius atviromis durimis pasitiko Klaipėdos universiteto botanikos sodas. Nuo pat 10 val. į Šiaurinį ragą kvietė aitvarų, puoštų tautine simbolika, parodėlė. Čia pat polkos ritmu žiūrovus išjudinti mėgino liaudies kapela, tautinių šokių kolektyvas "Vėtra" bei folkloro klubas "Šeimyna". Po pietų prie perkėlos rinkosi norėję išgirsti Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestro koncertą, o karilionininkų skambinti varpai klausytojus būrė Liepų gatvėje.

Minėjimo renginiai vyko ir Kuršių nerijoje. Lietuvos jūrų muziejuje iškilmingai pakelta vėliava, ceremoniją papildė garsus patrankos šūvio trenksmas. Vienas iš pagrindinių renginių - aitvarų šventė klaipėdiečius sukvietė į Smiltynės paplūdimį. Čia buvo leidžiami spalvingi, įvairių formų ir dydžių aitvarai, kai specialiai dekoruoti tautiškais motyvais. Gelbėjimo stotyje iš paprasčiausių detalių savadarbius aitvarus gaminosi visi panorėję, vėliau jie dalyvavo gražiausio, aukščiausiai pakilusio ir ilgiausiai ore išsilaikiusio aitvaro konkursuose.

Lietuvos aitvarų judėjimo atstovas Klaipėdos regionui Giedrius Bumblys teigė, kad pajūris dėl stipresnio nei kitur vėjo yra ypatingai tinkama vieta laidymui, tačiau į dangų pakilo ne visi tam paruošti atvarai. Tai lėmė per didelis aitvarų svoris, renginio viduryje aprimęs vėjas.

Planuota, jog šventės pabaigoje, 21 val. Kruizinių laivų terminale, didžiosios tripalvės fone klaipėdiečiai kartu su viso pasaulio lietuviais giedos Tautinę giesmę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder