V. Uspaskichas: kol kas neįvykdyti visi įsipareigojimai, įrašyti į koalicijos sutartį

V. Uspaskichas: kol kas neįvykdyti visi įsipareigojimai, įrašyti į koalicijos sutartį

Kol kas įvykdyti ne visi koalicijos sutartyje įrašyti įsipareigojimai, tačiau "darbiečiai" nesvarstytų galimybės iš jos trauktis, sako vienas iš valdančiosios koalicijos lyderių, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Diskusijos dėl koalicijos sutarties vykdymo kilo po to, kai užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius atsisakė skirti viceministru Darbo partijos kandidatą Mantvydą Bekešių.

"Tikrai, kol kas neįvykdyti visi įsipareigojimai, įrašyti į koalicijos sutartį. Mes reikalausime to vykdymo. Bet galiu ir daugiau pasakyti: dabar nemažai keliama įvairių klausimų dėl darbų grupių ir t. t., reikia jau kažką daryti valstybėje, negalima taip sėdėti, žiūrėti ir pasroviui plaukti upėje. Naujai Vyriausybei reikia rodyti savo darbus, ir, aš galvoju, mūsų viceministrai gana kompetentingi", - pirmadienį žurnalistams sakė politikas.

Klausiamas, ar įmanomas variantas, kad Darbo partija svarstytų galimybę trauktis iš koalicijos, V. Uspaskichas tai atmetė.

"Ne, mes kol kas tikrai nesvarstome tokių dalykų todėl, kad Premjeras Algirdas Butkevičius nesakė, kad netvirtins, ir šioje vietoje negalime taip galvoti, jeigu sakys "ne, to nedarysiu". Tada, aišku, tai bus nenoras dirbti kartu, tada bus klausimai peržiūrėti kitaip. Galvoju, kad to (pasitraukimo iš koalicijos, - ELTA) nebus", - kalbėjo Darbo partijos lyderis.

Kad valdančiosios koalicijos sutartis buvo sulaužyta, pirmasis užsiminė Seimo Pirmininko pavaduotojas "darbietis" Vytautas Gapšys.

"Taip, žiūrint pagal koalicinę sutartį, buvo susitarimas, kad Darbo partijai tenka užsienio reikalų viceministro pozicija, ir ministras, neskirdamas kompetentingo asmens į tą poziciją, mano nuomone, yra sulaužęs koalicinį susitarimą. Todėl politinėje taryboje turės būti sprendžiamas klausimas, kaip koalicijoje turės būti sudėliota, kad Darbo partijai vis tiek atitektų 13 viceministrų pozicijų, kurios numatytos koalicinėje sutartyje", - aiškino V. Gapšys.

Pasak jo, kaip pasiekti, kad "darbiečiai" turėtų 13 viceministrų portfelių, dabar yra Ministro Pirmininko užduotis. Jo vertinimu, jeigu bus pageidavimas, sutartį būtų galima peržiūrėti, bet pagal kvotą Darbo partijai turėtų atitekti daugiau ministrų portfelių.

"Geriausia, manau, būtų rasti sutarimą šitame siauresniame bloke klausimų, negu išplėsti vėl iš naujo klausimą dėl ministrų. Manau, kad tai tikrai būtų sudėtinga ir šiuo metu nebūtina", - dėstė Darbo partijos vicepirmininkas.

V. Gapšio vertinimu, jų kandidatas į užsienio reikalų ministrus yra kompetentingas, kito kandidato "darbiečiai" neturi, o ministras L. Linkevičius esą dar "gali išvengti gyvenimo nuodėmėje, atšaukdamas neteisėtai paskirtą asmenį".

Valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija Tvarka ir teisingumas bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder