Turėsime ne tik stadioną

Turėsime ne tik stadioną

Vyriausybei įgriso sostinės veidą darkantys griuvėsiai - planuojama ne tik atnaujinti Vilniaus koncertų ir sporto rūmus ir juos paversti moderniu Kongresų centru, bet ir pagaliau užbaigti liūdnai pagarsėjusias Nacionalinio stadiono statybas.

Nacionalinio stadiono ir kartu daugiafunkcio centro statybos sostinės Ozo gatvėje galėtų kainuoti 94 mln. eurų (324 mln. litų).

Antrą dešimtmetį apleistų Vilniaus koncertų ir sporto rūmų atnaujinimas - apie 12 mln. eurų (41,4 mln. litų). Tokias sumas vardija premjeras Algirdas Butkevičius. Jis sako, kad Nacionalinio stadiono ir daugiafunkcio centro projektą galima įgyvendinti viešos ir privačios partnerystės būdu: „Iš ES struktūrinių fondų būtų galima padengti iki 50-70 mln. eurų projekto sąnaudų. Ta pati infrastruktūra gali generuoti pajamas ir mažinti viešojo sektoriaus poreikius ją išlaikyti.“ Vyriausybės vadovas informavo, kad speciali darbo grupė jau baigė formuoti projekto apimtį, projektavimo konkursą būtų galima skelbti šių metų balandį. O Šiaulių bankui šiuo metu priklausantys Koncertų ir sporto rūmai, kuriuos planuojama paversti moderniu Kongresų centru, anot A.Butkevičiaus, jau gegužę galėtų būti išpirkti Turto banko.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder