Teismas "Dviračio žynias" išgelbėjo nuo bankroto.

Aukščiausiasis Teismas pasirodė esąs labai gailestingas populiariesiems "dviratininkams".
Galutiniu sprendimu užbaigtas "dviratininkų" teisminis ginčas su buvusia Baltijos televizija (dabar TV4) dėl vienašališkai nutrauktų 2000-2001 m. sezono sutarčių.
Pakeitęs Vilniaus apygardos teismo sprendimą ir Apeliacinio teismo nutartį, šiuo metu LNK televizijoje dirbančiam laidų kūrėjui ir vedėjui Arūnui Valinskui bei jo komandos draugams paskirtas baudas Aukščiausiasis Teismas sumažino penkis kartus.
Už vienašališką laidų "Dviračio šou" ir "Korida" sutarčių nutraukimą A.Valinskas TV4 turės sumokėti 30 tūkst. litų vietoj žemesnių teismų priteistų 150 tūkst. litų, Vytautas Šerėnas ir Gintaras Ruplėnas - po 25 tūkst. litų vietoj 125 tūkst. litų baudos už laidos "Dviračio šou" nutraukimą.
Reikalaudama kompensacijos už vienašališką sutarties nutraukimą pirma laiko, BTV kreipėsi į teismą 2000 m. rugsėjį, kai prieš pat naująjį televizijų sezoną A.Valinsko suburta kūrybinė grupė perėjo į kitą komercinį kanalą.

"Dviratininkų" byla teismuose sukosi beveik dvejus metus.

Apie tai, kad Aukščiausiasis teismas vakar nusprendė sumažinti baudą net 5 kartus, A.Valinskas išgirdo tik iš "VL Vakaro žinios". Jam bei kitiems "dviratininkams" tai buvo gera žinia. Beje, "dviratininkai", atrodo, jau buvo susitaikę su pralaimėjimu, nes tvirtino sumokėsią paskirtas baudas.
A.Valinsko bendražygis Gintaras Ruplėnas, iš "VL Vakaro žinios" išgirdęs apie teismo sprendimą, irgi nudžiugo. "Visai malonu, kad sumažino baudą, ačiū už gerą žinią. Ar tikėjausi? Mes nugalėsim!", - linksmai aiškino G.Ruplėnas.
Jis juokavo, kad visą tą laiką taupė pinigus. "Kiekvieną dieną į taupyklę įmesdavau po 5 centus ir visus metus nenešiau priduoti butelių", - sakė jis. Jis taip pat žadėjo sumokėti baudą, nes sakė gerbiąs įstatymus.
Šiuo metu atostogaujantis BTV generalinis direktorius Raimundas Šeštakauskas sakė negalįs pakomentuoti Aukščiausiojo teismo sprendimo, nes dar jo neskaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder