Socdemai staigiai ritasi žemyn

Socdemai staigiai ritasi žemyn

Rekordiškai krenta visuomenės pasitikėjimas Lietuvos socialdemokratų partijos lyderiais. Premjero Algirdo Butkevičiaus reitingai per mėnesį krito 5 proc., krašto apsaugos ministro Juozo Oleko - 7 proc., o užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus - net 9 proc.

Tai paaiškėjo per naujausią kompanijos „Baltijos Tyrimai“ atliktą apklausą.

Kokios priežastys lėmė socialdemokratų nuopuolį? A.Butkevičiaus vadovaujami „bičiuliai“ nusprendė, jog pensininkai per krizę nusavintos pensijų dalies dar gali palaukti, o štai daugiausiai uždirbantiems valdininkams bei teisėjams algos padidintos jau nuo šio spalio. Mokytojai ir kultūros darbuotojai ilgai dar gaus krizines algas, o Seimas nuo sausio algas sau mokėsis ikikrizines.

Užtat partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio Rolando Pakso reitingas net 5 proc. šoktelėjo. Jis ėmėsi iniciatyvos pradėti grąžinti visiems tai, kas buvo atimta per krizę, o ne tik daugiausiai uždirbantiems.

Jei rytoj vyktų rinkimai į Seimą, į jį patektų 5 partijos. Socdemų ateities perspektyvos nedžiuginančios: nors partija pirmauja, tačiau jos populiarumas blėsta; nors A.Butkevičiaus Vyriausybė populiarumo balų dar neprarado, tačiau lentelėje dribtelėjo laipteliu žemiau.

Per mėnesį didžiausią šuolį padarė „Tvarka ir teisingumas“ - nuo 7,4 iki 11,4 proc.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder