Seimo pirmininkė: atsakomybė dėl Etikos komisijos vadovo tenka opozicijai

Seimo pirmininkė: atsakomybė dėl Etikos komisijos vadovo tenka opozicijai

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako, kad atsakomybę dėl Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininko pareigų turėtų prisiimti opozicija.

Seimo EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas trečiadienį žada Seimo pirmininkei įteikti atsistatydinimo pareiškimą. I. Degutienė, vertindama tokį kolegos žingsnį, teigė dėl to apgailestaujanti, sakė, jog ne kartą A. Salamakinas yra skundęsis, jog komisijoje sprendimai priimami atsižvelgiant į partinę priklausomybę.

"Yra senas sutarimas ir turime tris pozicijas, tai yra Etikos ir procedūrų komisija, Antikorupcijos komisija ir Audito komitetas, kur opozicinės frakcijos deleguoja savo atstovus. Taigi joms ir tenka galutinė atsakomybė ir dėl EPK vadovo. Jeigu opozicinės partijos nuspręs palikti pirmininką poste, tai tikrai labai pritarsiu jų sprendimui ir džiaugsiuosi, jog A. Salamakinas lieka. (...) Dar kartą noriu pasakyti, kad tam tikrą galutinę atsakomybę turi prisiimti ir opozicija, kurios, kaip minėjau, yra atsakingos už dvi komisijas ir Audito komitetą", - trečiadienį "Žinių radijuje" kalbėjo parlamento vadovė.

Praėjusį penktadienį Seimo EPK pirmininkas A. Salamakinas pareiškė, kad traukiasi iš pareigų. Etikos sargų vadas teigė, kad tokį jo apsisprendimą lėmė nuolat patiriamas politinis spaudimas. A. Salamakinas teigė jį jautęs ir iš komisijos narių.

Prieš savaitę A. Salamakinas išgirdo ir nepalankų jo vadovaujamos komisijos verdiktą.

ELTA primena, kad etikos sargai pripažino, jog A. Salamakinas pažeidė Valstybės politikų elgesio kodeksą, nes suklaidino komisiją, aiškindamasis dėl savo viešų pasisakymų apie "tvarkiečio" Remigijaus Ačo elgesį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder